23 gratis responsive WordPress themes die er prachtig uitzien

0
1678
gratis-responsive-WordPress-themes

Gratis responsive WordPress themes zijn er meer dan je denkt. Maar het is soms lastig om te beoordelen of deze WordPress themes ook betrouwbaar zijn.

Zomaar gaan googlen op ‘gratis themes’ kunnen je soms leiden naar discutabele pagina’s met nog slechter gebouwde themes die je kunt downloaden.

Het is nog een aardige zoektocht om een gratis responsive WordPress theme te vinden die ook nog eens responsive is en er goed uitziet.

Ik heb ze gevonden!

23 gratis responsive WordPress themes:

1. GreenChilli

GreenChili is een stijlvol WordPress theme dat goed is geoptimaliseerd en snel laadt. Het is vooral geschikt voor blogs en heeft een rustige uitstraling. Je kunt het theme flink aanpassen. Banners en social media buttons kun je makkelijk toevoegen.

Ga naar: http://demo.mythemeshop.com/s/?theme=GreenChilli

2. Enigma

Enigma is een responsive en multifunctioneel theme voor verschillende soorten branches, zoals voor bedrijven en zzp’ers. Handig om te weten dat het compatible is met WPML en WooCommerce. Je kunt andere talen toevoegen en een winkel opzetten. Ook is er een homepage slider aanwezig.

Enigma

3. Awaken

Awaken is een website met een tijdschrift layout. Het heeft een responsive design, een slider en widgets die je in de zijbalk kunt zetten. Daarin kun je de laatste berichten zetten, een banner of video. Het thema heeft ook social media knoppen om je artikelen te delen.

Awaken

4. Accelerate

Accelerate kan op verschillende manieren worden gebruikt: zakenwebsite, persoonlijke website of reisblog. Het is een mooi en simpel uitgevoerd design, echt voor de liefhebbers.

Handig is dat je er de plugin van WooCommerce aan kunt koppelen, zodat je je online winkel kunt beginnen. In de Customizer kun je het theme nog flink aanpassen naar je eigen smaak.

Accelerate

5. Tracks

Tracks is een mooi en responsive theme met een éénkoloms ontwerp. Je kunt het als persoonlijke blog gebruiken, of als magazine en fotografie website. Sociale media knoppen ontbreken niet en je kunt ook je eigen logo uploaden. Mocht je meer functies willen, dan kun je makkelijk overswitchen naar de betaalde versie.

Tracks

6. Photogrid

Hou je van fotografie, dan is Photogrid een mooi theme. Het is een gratis responsive WordPress Theme en perfect voor elke creatieveling om je portfolio te laten zien. PhotoGrid is ook voor amateur en professionele fotografen geschikt die willen laten zien wat ze in hun mars hebben.

Ga naar: http://www.dessign.net/photogridtheme/

7. Sydney

Sydney is een professioneel zakelijk theme voor zzp’ers en bedrijven. Sydney heeft veel mogelijkheden, zoals het zelf instellen van het lettertype met Google Fonts. ook kun je je logo uploaden en een full-screen slider plaatsen.

Ga naar: http://athemes.com/theme/sydney/

8. Saga

Saga is een theme voor storytellers. De speciale typografie en aandacht voor foto’s zorgen ervoor dat je verhalen opvallen. Saga is mobile ready en heeft integratie van pictogrammen voor je favoriete sociale netwerken.

http://themehybrid.com/themes/saga

9. Revera

Revera is een aangenaam theme met verschillende mogelijkheden, met meerdere homepage templates, een portfolio pagina, sidebar en footer. Je kunt de breedte van het homepagina zelf instellen.

Ga naar: http://www.fabthemes.com/revera/

10. Lightly

Lightly is een clean en minimalistisch theme voor bloggers. Met veel witruimte, een mooie grid layout en een simpele navigatie. Je kunt de homepage naar eigen smaak inrichten. Er zijn veel widgets ingebouwd om de zijbalk in te richten.

Ga naar: https://fancythemes.com/themes/lightly/

11. Shapely

Shapely is een veelzijdige onepage WordPress theme. Het kan worden gebruikt om portfolio’s, producten of diensten te tonen. Het is vooral geschikt voor zakelijke, portfolio en e-commerce websites. Handig is dat het veel plugins ondersteunt, zoals Jetpack, WooCommerce en Gravity Forms. Het theme is mobielvriendelijk en SEO geoptimaliseerd.

Ga naar: https://colorlib.com/wp/themes/shapely/

12. Sparkling

Sparkling heeft een clean, moderne design en is geschikt voor corporate websites of e-commerce websites. Dit dankzij de integratie met WooCommerce. Ook dit theme ondersteunt plugins zoals Gravity Forms, Yoast SEO, W3 Total Cache.

Ga naar:  https://colorlib.com/wp/themes/sparkling/

13. Designer Theme

Designer Theme voor WordPress is een goede optie voor elke grafisch ontwerper, die op zoek is naar een moderne website. Het laat goed je portfolio zien en heeft schone code. Dat wil zeggen dat het theme snel laadt.

Ga naar: https://dessign.net/designer-theme-free/

14. Pytheas

Pytheas is een volledig gratis responsive WordPress theme voor bedrijven. Met een minimalistisch ontwerp is het een elegant theme met verschillende opties. Zoals aangepaste achtergronden, oneindig veel kleurcombinaties en het is WPML compatible. Dat wil zeggen dat je andere talen kunt toevoegen.

Ga naar: http://www.wpexplorer.com/pytheas-free-wordpress-theme/

15. Amadeus

Amadeus is een responsive WordPress theme met opvallende foto’s om de aandacht van je bezoekers te pakken.  Het thema is responsive en is voorzien van een customizer om de website te kunnen aanpassen. Je hebt ook een video-widget waarmee je video’s van Youtube en Vimeo kunt plaatsen.

Ga naar: http://themeisle.com/themes/amadeus/

16. Revive

Revive is een multi-purpose theme dat zich in verschillende gedaantes kan aanpassen, zoals in een magazine. Het theme is voorzien van (honderden!) Font Awesome pictogrammen, meerdere blog layouts, en buttons voor social media. Ook heeft het theme een homepage slider

Ga naar: https://wordpress.org/themes/revive/

17. TravelEye

Travel Eye is een responsive theme voor reisbloggers, touroperators en reisbureaus. Door de ingebouwde theme opties is Travel Eye gemakkelijk aan te passen. Dit theme maakt gebruik van Pagina Builder door SiteOrigin, waardoor je elke pagina helemaal aan je eigen smaken kunt aanpassen.

Travel Eye

18. Inkness

Inkness is multifunctioneel, je kunt kiezen tussen een 2 of 3 kolommen layout. Met of onder zijbalken of kiezen voor een pagina-indeling over de volledige breedte. Veel mogelijkheden dus.

Inkness is beschikbaar als een gratis thema of als een betaalde versie met meer mogelijkheden.

Ga naar: https://inkhive.com/product/inkness/

19. Spacious

Spacious is een multifunctioneel responsive theme voor bedrijven, portfolio’s en blogs. Het theme biedt SEO en snelheid optimalisatie, integratie met Google web fonts. Het beschikt over een onbeperkt aantal kleuren om de layout te verfraaien.

https://themegrill.com/themes/spacious/

20. Hemingway

Hemingway is responsive theme geschikt voor bloggers. Het beschikt over parallax scrolling. Je kunt een eigen logo uploaden en je kunt kiezen uit verschillende pagina templates. Hemingway ondersteunt verschillende bericht formaten. Waaronder een prominente afbeelding boven de post en een video boven de post.

Hemingway

21. ColorMag

Colormag is een prima keuze als nieuwstijdschrift. Het is een responsive thema dat met 15 verschillende widgets wordt aangeboden. Zowel boxed als paginabreed in te stellen.

Ga naar: http://themegrill.com/themes/colormag/

22. Estelle

Estelle is een stijlvol vrouwelijk theme, met een schoon en elegant design. Het heeft een minimalistische uitstraling waardoor het een goede keuze is voor bloggers die op zoek zijn naar een eenvoudig ontwerp. Je kunt diverse widgets in de zijbalk en de footer toevoegen. Het biedt ook ondersteuning voor prachtig vormgegeven blockquotes.

Ga naar: http://www.bluchic.com/freebies/estelle-theme/

23. Parallax One

Parallax is nog zo’n WordPress theme voor creatieve mensen. Het theme is responsief. Dankzij de parallax effect kun je de foto’s goed naar voren laten komen. Er is ook een ingebouwde ondersteuning voor Google Maps. Ook het contactformulier en klantreacties ontbreken niet.

Ga naar: http://themeisle.com/themes/parallax-one/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in