3 stijlvolle website templates voor leefstijlcoaches

0
8

Steeds meer leefstijlcoaches zorgen ervoor dat wij met z’n allen langer gezond blijven. Onlangs werd ik benaderd door een leefstijlcoach of ik een website kon bouwen.

Op zoek ging naar een website template voor leefstijlcoaches op ThemeForest, werd ik positief verrast. Het aanbod van website templates voor leefstijlcoaches is steeds groter. En er zitten mooie websites bij!

Wat zijn nu goede website templates voor leefstijlcoaches? Ik geef er drie en daarnaast een paar tips hoe je een leefstijl website verder kunt uitbouwen, zodat mensen naar je website terugkomen.

website template voor leefstijlcoaches

1. Wellspring – Health, Lifestyle & Wellness Theme

Een mooie en passende leefstijlcoach website is het Wellspring – Health, Lifestyle & Wellness Theme. Een uitgebreid theme dat helemaal toegespitst is op het verbeteren van je leefstijl. Naast een passende vormgeving heeft de website ook een aantal tools om de interactie met je publiek of klanten te verhogen.

Een van de leukste onderdelen is de BMI calculator, waarbij bezoekers hun gegevens kunnen invoeren en kunnen meten wat hun BMI is. Ze moeten dan een paar gegevens invoeren en de calculator rekent uit of je te zwaar bent of niet.

Daarnaast maakt ook een uitgebreide kalender deel uit van het theme, om een overzicht te geven van de evenementen die je organiseert.

Ook kun je een forum maken en een community beginnen, om vragen van klanten te beantwoorden. En er is er zelfs de mogelijkheid om een shop te beginnen om je producten te verkopen.

Veel mogelijkheden ook om de website op te maken met mooie iconen en elementen.

Al met al een prima keuze om te beginnen als leefstijlcoach.

Bekijk: Wellspring

JupiterX

2. JupiterX Psychologist

JupiterX is een van de populairste themes op ThemeForest. Je kunt kiezen uit honderden demovoorbeelden, waarbij je JupiterX Phychologist makkelijk kunt ombouwen tot een website voor een leefstijlcoach.

Het theme heeft mooie kleuren en een juiste uitstraling voor een leefstijlcoach.

Op de voorpagina valt meteen het inschrijfformulier op, waarin je iets kunt aanbieden, een gratis adviesgesprek, een eBook of een online cursus.

Ook staan boven in navigatie duidelijke buttons om een afspraak te maken, zodat bezoekers makkelijk hun weg vinden naar jou.

Dit theme maakt gebruik van Elementor, een van de beste en populairste page builders van het moment. Hiermee kun je makkelijk zelf – zonder gebruik te maken van codes – je website aanpassen.

Kortom, een fijn website template om je leefstijlbedrijf mee te beginnen.

Bekijk: JupiterX Phychologist

3. The7 Nutritionist

Nog een website template voor leefstijlcoaches die heel geschikt is: The7 Nutritionist. Weliswaar in eerste instantie bedoeld voor voedingsconsulenten, maar het heeft ook veel affiniteit met leefstijlcoaches.

De vormgeving/opmaak van dit theme is iets blokkiger en minder verfijnd, maar dat is een kwestie van smaak.

Je kunt in het theme leefstijl- en voedingsprogramma’s toevoegen en verder zijn er veel mogelijkheden om het theme aan te passen.

Verschil met bovenstaande themes is dat dit een onepager is. Dat wil zeggen dat de website in feite uit een pagina bestaat. Als je op een tab in de navigatie klikt, scroll je automatisch naar onderen, naar het betreffende onderdeel.

Bekijk: The7 Nutritionist

Uitbreiden website leefstijlcoach

Er zijn succesvolle methodes om meer (terugkerende) bezoekers te krijgen op je website. Een daarvan is het aanbieden van een online tool. Bij een website voor een leefstijlcoach zou je de al eerder genoemde BMI calculator kunnen toevoegen. Het is een extra dienstverlening dat je (gratis) biedt.

Goede kans dat er natuurlijk geen BMI calculator in je theme zit, dan kun je dit toevoegen met een plugin. De BMI calculator van ThemeForest is een goede plugin om te gebruiken.

Nog een tip: voeg een gezondheidscheck toe!

Je kunt bijvoorbeeld je bezoekers mee laten doen aan een gezondheidscheck waarin ze een aantal vragen moeten beantwoorden. In de vorm van een quiz komen de deelnemers erachter of ze gezond leven of niet.

Een online tool die daar heel geschikt voor is, is de online quiz tool van SurveyMonkey.

Conclusie

Wel, zit er wat voor je bij? Er zijn op ThemeForest natuurlijk nog meer vergelijkbare website templates voor leefstijlcoaches. En in de toekomst zullen er zeker nog meer bij komen, want het verbeteren van je leefstijl is een actueel en populair onderwerp.

LET OP: in het kader van de AVG wet kun je niet ongeoorloofd gegevens verzamelen van bezoekers. Zorg ervoor dat je je in privacy verklaring vermeldt welke gegevens je verzamelt of hoe lang je ze bewaart. Kijk dus goed of een BMI calculator gegevens bewaart of niet.

Gezondheid!

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in