8 tools om zelf top online video’s te maken

8
25516
8 tools om zelf top online video’s te maken

Online Video’s maken worden steeds belangrijker op je website.

Een foto zegt meer dan 1000 woorden, maar video is nog veel krachtiger om je boodschap over te brengen.

Waar je vroeger een bureau moest inhuren om een video te maken, zijn er nu geweldige online tools – vaak ook nog gratis – die je helpen om zelf een online video te maken. Ik noem er acht.

1. InVideo

InVideo is een intuïtief platform dat meer dan 5000 bewerkbare sjablonen biedt waarmee je je inhoud binnen enkele minuten kunt omzetten in geweldige video’s. Het heeft ook exclusieve functies om stilistische video’s met overgangen en animaties te maken. InVideo wordt geleverd met een uitgebreide stockbibliotheek met afbeeldingen, videoclips en audiobestanden om aan elke gebruikersbehoefte te voldoen.

2. Wevideo
Ik heb al enkele filmpjes met WeVideo mee gemaakt en het werkt prima. Het monteren gaat makkelijk en je kunt je filmpje ook snel uploaden naar YouTube.

In de gratis versie heb je al best veel mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld ook muziek onder je video zetten, zonder dat je daar de rechten voor hoeft te betalen.

3. Animoto 
Een nieuwe ster aan het firmanent is Animoto, een video bewerkingsprogramma waarmee je binnen een uur een filmpje kunt maken.

Het is wel een betaalde versie, maar het goedkoopste abonnement is slechts een tientje. Je kunt er mooie, geanimeerde beelden mee maken, maar ook bewegend beeld is mogelijk. Met mooie special effecten.

4. Powtoon
Dit is een video-editor waarmee is vooral grafische filmpjes van kunt maken. Dus getekende filmpjes om iets uit te leggen, een evenement aan te kondigen, of een product aan te prijzen.

Het mooie van Powtoon is dat ze enkele tientallen voorgeprogrammeerde filmpjes hebben gemaakt, die je alleen nog hoeft aan te passen. Bijvoorbeeld een andere tekst of beelden. Heel gebruikersvriendelijk!

5. Vyond
Vyond geeft de belofte dat je al binnen vijf minuten een online video kunt maken!

Het abonnement is iets duurder dan vergelijkbare diensten, maar als je maar een paar filmpjes nodig hebt, kun je overwegen om een gratis trial van 14 dagen uit te proberen.

6. Magisto 

Een eenvoudige tool om online video’s te creëren. Je kiest de videofragmenten, kiest vervolgens een theme en zet er muziek onder. Klaar! Magisto heeft ook een app waarmee je op je tablet of smartphone het filmpje kunt maken.

7. IMovie 

Dit is de video editor van Apple, en zit standaard op je iPad of iPhone. Hiermee kun je professionele filmpjes maken en zelfs het monteren op je iPhone is makkelijk. Ook hier veel themes die je kunt uitkiezen om te gebruiken.

Ook zijn er op iMovie theme’s van korte filmtrailers, waarin je een aankondigingen kunt maken van een film of feest of evenement.

8. Viva Video Eentje die ook op android draait, is Viva Video. Ook een app waarmee je zelf mooie online video’s kunt maken. Met leuke toevoegingen, zoals stickers, aparte titels en meer speciale effecten.

Conclusie

Zelf een online video maken is niet moelijk meer. Je moet je er even in verdiepen hoe het werkt, maar je krijgt er snel handigheid in en alles is erop gericht om deze tools zo gebruikersvriendelijk mogelijk te maken. Het enige is dat je nog wel zelf een script moet bedenken. Er is best veel keuze in video editors maar dit zijn op het moment wel de beste en meest gebruikte om zelf binnen een handomdraai online video’s te maken. Heb je nog een tip om online video’s te maken?

8 REACTIES

 1. Het zijn leuke tools hoor, maar ik zou voor mijn bedrijfsfilm nog altijd een beroep doen op een bureau. Sommige van de filmpjes die gemaakt zijn met zulke programma’s en die ik voorbij zie komen zijn het net niet. Bovenal maakt de blik die iemand anders op je zaak kan werpen vaak het verschil. Zo’n filmpje kost nog behoorlijk wat tijd en reflectie. Mijn advies: reikt het budget om het aan een deskundige over te laten, doe dat dan liever.

 2. Hoi Amy,

  Je kunt – denk ik – het beste gebruik maken van YouTube ondertiteling. Nadat je je filmpje met een van bovenstaande tools hebt gemaakt, kun je het uploaden naar YouTube. En daarna kun je de ondertiteling instellen. Google maar eens op ‘YouTube ondertiteling’.

  succes!

 3. Ik ben zelf een startende ondernemer en heb het budget nog niet om zelf naar een bureau te gaan.. Eerlijk gezegd vind ik het ook niet altijd zo makkelijk om mijn eigen filmpjes te maken. Ik zou graag studenten willen vinden die dit voor mij kunnen doen voor een appel en een ei soms heb je oproepen op scholen die mensen nodig hebben voor projecten, zodat ze studiepunten kunnen halen .Weten jullie toevallig waar ik dit kan vinden de

 4. Hoi Saar,

  Dat zou je inderdaad kunnen proberen, bv ROC scholen hebben een media afdeling waar studenten ook allerlei video opdrachten moeten maken. Het is echter wel de vraag of docenten het goedkeuren dat hun studenten aan een commercieel filmpje van een zzp’er mogen meewerken.

  Er zijn nog wel andere mogelijkheden om goedkoop een filmpje te editen. Je kunt eens bij freelanceplatform Fiverr kijken. Daar kun je goedkoop iemand inhuren om je video te editen. Het proberen waard.

  Een tweede optie is om een partij in te schakelen zoals https://www.viddedit.com/. Zij kunnen voor een relatief gering bedrag je video editen. Uiteraard moet je dan wel zelf de video fragmenten aanleveren.

  Er zijn dus creatieve mogelijkheden om de editing uit handen te geven.

  Succes! Marcel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in