Canva is een online bewerkingsprogramma om designs te maken voor websites. Van afbeeldingen voor blogs tot Facebook covers, van advertenties tot het maken van logo’s. Je hoeft geen ontwerper te zijn, de tool is handig en simpel in gebruik.

Als je een website hebt, weet je hoe bewerkelijk het is om foto’s en afbeeldingen bij een artikel te maken. Daar gaat best veel tijd in zitten.

  • Je moet foto’s zoeken
  • je moet de foto’s bewerken en zelf opmaken
  • Je moet de afbeeldingen optimaliseren

Het online programma neemt je veel werk uit handen.

canva-online-foto-editor

Hoe werkt Canva?

De online foto editor is heel makkelijk in gebruik. Je kunt een nieuw ontwerp uitkiezen uit een bibliotheek. Daarna kun je allerlei elementen (lettertypes, achtergronden, kleuren, etc) aanpassen. Nieuwe elementen kun je simpel toevoegen door met drag & drop te verplaatsen.

Je hoeft dus geen ontwerper te zijn en het ziet er super professioneel uit..

De online editor kun je gratis gebruiken door een account aan te maken. Daarna heb je toegang tot duizenden stockafbeeldingen en layouts.

canva editor online

Gratis afbeeldingen

Vaak kun je prima uit de voeten met de gratis afbeeldingen. Voor een deel van de foto’s (dat is hun verdienmodel) moet je echter betalen. Deze beelden kosten $1 en mag je eenmalig gebruiken, het zogenaamde one-time license.

Canva komt uit Australië en bestaat sinds 2012 en hebben inmiddels miljoenen gebruikers. Je kunt het gebruiken voor:

  • social media berichten
  • documenten
  • blogs en eBooks
  • marketing materialen
  • e-mail headers
  • evenementen
  • advertenties

Ik gebruik de tool zelf voor het maken van Facebook of Twitter covers, een logo, een lead magnet om een eBook aan te kondigen en nog meer.

voorbeeld van canva design

Ook maak ik regelmatig met Canva quotes met een mooie achtergrond. Dit is erg handig en populair om op social media te verspreiden. Lees ook mijn artikel Super eenvoudig quotes maken. Je hebt keuze uit vele ontwerpen, die je daarna makkelijk kunt aanpassen naar je eigen wensen.

RECENSIES OVERZICHT
Hoe belangrijk voor je website?
Gebruikersvriendelijkheid
Betrouwbaarheid
Support
Wordt deze tool regelmatig geactualiseerd?
Vorig artikelSeoSiteCheckup monitort je SEO op alle fronten
Volgend artikelFoto’s optimaliseren met Compressor.io
canva-maakt-design-eenvoudig-voor-iedereenCanva is een van mijn favoriete programma's om te ontwerpen. Handig, makkelijk in gebruik en je hebt veel mogelijkheden. En de gratis tool biedt best veel mogelijkheden. Mag dus niet ontbreken in de website toolkit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in