Dit zijn mijn 5 favoriete CodeCanyon WordPress plugins

0
5

Ik kijk elke week wel even bij de nieuw verschenen Codecanyon WordPress plugins, een marktplaats waar je plugins voor WordPress kunt kopen. Elk dag verschijnen er wel nieuwe.

Met een WordPress plugin kun je extra functies aan je website toevoegen. Denk aan een betere beveiliging om in te loggen, inzoomen op een foto in je webshop of een Instagram widget toevoegen aan je website.

Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een plugin voor een bepaalde functie.

Er zijn verschillende manieren om aan nieuwe plugins te komen.

Een daarvan is de WordPress Catalogus, de officiële plek van WordPress zelf. Hier zijn er meer dan 50.000 verschillende plugins te downloaden. Helemaal gratis. Eerder schreef ik al het veelgelezen artikel Top 60 van WordPress plugins, het complete overzicht hierover.

CodeCanyon WordPress plugins

Maar daar wil ik het nu niet over hebben. In dit artikel wil ik meer vertellen over de Codecanyon WordPress plugins. CodeCanyon maakt onderdeel uit van Envato, waar ook ThemeForest onder valt. Voor de plugins van CodeCanyon moet je betalen. Het voordeel hiervan is dat je dan ook een goede plugin aanschaft met support. Dus als er iets aan de hand is, kun je de makers benaderen om hulp.

Ik heb in de loop der tijd al verschillende plugins gekocht. Dan had een klant een specifieke vraag voor een functie voor zijn website en ging ik op zoek naar een plugin.

Het is onvoorstelbaar hoeveel nieuwe WordPress plugins er dagelijks bijkomen. Met ieder z’n eigen functionaliteit.

Ik laat je vijf populaire plugins zien die je kunt krijgen bij Codecanyon.

Easy-social-share-button

Easy social share button

De veelgebruikte plugin Easy social share button for WordPress heeft veel mogelijkheden om je social media te promoten. Je kunt de icoontjes van social media overal neerzetten. Onder een artikel, links op de pagina of rechts. Je kunt ook per pagina bepalen of je social media icoontjes wilt toevoegen. Ook in de opmaak zijn veel verschillende varianten. Je kunt meer dan 50 sociale media netwerken toevoegen.

Je kunt meten hoe vaak er op de icoontjes wordt geklikt (analytics) en een bezoeker ziet bijvoorbeeld ook hoe vaak een artikel al is gedeeld. Dat stimuleert anderen ook het ook te delen.

Ultimate-Addons-for-WPBakery-Page-Builder

WPBakery Page Builder Addons Bundle

De WPBakery Page Builder Addons Bundle (een hele mond vol…) is een aanvulling op de bestaande page builder WP Bakery. Deze heette voorheen Visual composer. Het is de meest gebruikte page builder van het moment. Maar deze page builder heeft een addon, die nog meer functies geeft. Wil je bijvoorbeeld een timeline aan je website toevoegen, dan kan dit met deze plugin. Om een idee te geven van de vele mogelijkheden:

Wel wordt de website er wat ‘zwaarder’ door, vanwege de vele mogelijkheden die worden toegevoegd. Dus het kan zijn dat je site daardoor iets trager wordt, maar het zijn geen schokkende vertragingen.

go-pricing plugin

Go Pricing

De Go Pricing – WordPress Responsive Pricing Tables is een goeie als je een prijstabel op je website wilt plaatsen. Het is een veelzijdige plugin, waarmee je tientallen verschillende soorten prijstabellen kunt maken. De opmaak is duidelijk en eenvoudig, waardoor je zonder technische kennis voor je website mooie tabellen kunt maken.

 plugin

WP Triggers

Wat ik al eerder aangaf, je hebt ook heel plugins met een hele specifieke functie. Een klant van mij wilde een functie op zijn website dat mensen kunnen checken of een rioolservice in hun gebied of woonplaats geldt. Dat kan met deze plugin WP Triggers.

Een bezoeker tikt zijn postcode in en ziet dan een melding of de rioolservice ook actief is in zijn woonplaats. Heel handig en er wordt veel gebruik van gemaakt. Er zijn ook statistieken aan gekoppeld hoe vaak een postcode wordt ingetoetst.

layered-popups-for-wordpress-1

Popup Plugin for WordPress – Green Popups

Wil je een nieuwsbrief beginnen en heb je daar een goede popup voor nodig, zou ik je Popup Plugin for WordPress – Green Popups aanbevelen. De popup die je ziet op WPjournalist, is gemaakt met deze plugin. Je hebt meer dan 200 (!) demo’s van popups waar je uit kunt kiezen.

Daarnaast kun je de popups ook koppelen met Mailchimp, zodat de nieuwsbriefschrijver meteen op je lijst komt. Daarnaast kun je goed meten hoevaak er op een popup wordt gedrukt en tot hoeveel inschrijvingen het leidt.

Er zijn veel instellingen, zoals OnExit Popup, waarbij de popup verschijnt op het moment dat de bezoeker de pagina wil wegklikken.

Ninja-Popups-for-WordPress

Popup Plugin for WordPress – Ninja Popups

Een soortgelijke popup plugin met veel mogelijkheden is Popup Plugin for WordPress – Ninja Popups. Ik noem deze ook omdat het de meest verkochte popup plugin is in Codecanyon. Het mooie van deze plugin is dat je de popup kunt opmaken door drag & drop, door het verslepen van de blokken content.

Verder is er ook een systeem waardoor de popup niet wordt geblokt door adblockers. Een fijne plugin die je zeker helpt om meer leads te genereren voor je website of mensen lid te laten worden van de nieuwsbrief.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in