Copyright vrije afbeeldingen, zijn die er?

0
377

Copyright vrije afbeeldingen, zijn die op het internet te vinden? Ja, en dat gebeurt steeds meer. Laatst kwam ik op de website Gratisography.com, die copyright vrije afbeeldingen aanbiedt.

Er zijn inmiddels heel wat websites waar je gratis stockfoto’s kunt downloaden.

Foter is zo eentje. En ook Flickr Creative Commons is een website waar je foto’s van anderen kunt gebruiken. Maar vaak moet je als tegenprestatie toch bronvermelding noemen of aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Copyright vrije afbeeldingen

Bij Gratisography hoeft dat niet. Zonder enige restrictie kun je foto’s van de maker, hij heet Ryan McGuire, downloaden en voor persoonlijk of commercieel gebruik op je website zetten.

Het zijn prachtige sfeervolle foto’s in een hoge resolutie. En dus volledig copyright vrije afbeeldingen.

Er staan er al meer dan honderd op. En elke week komt er weer één nieuwe bij.

Ik gebruik ze ook voor mijn website WPjournalist. Als je over WordPress schrijft, is dat soms best abstracte materie en om daar geschikt beeld bij te vinden is lastig.

Vaak zie je de geijkte beelden: foto’s met het woord SEO erop, foto’s van websites of foto’s met een WordPress logo. Maar dat wordt op een gegeven moment een beetje saai. Heel saai zelfs…

Dus heb ik gekozen om bij de artikelen gewoon een leuk sfeerbeeld neer te zetten.

Iets waarvan de lezers denkt, hè bijzonder…

gratisography gratis afbeeldingenJa, maar dat is geen goede tekst-beeld integratie, zul je zeggen. Maar als je wat meer fantasie hebt, kun je met deze sfeerbeelden wel degelijk ervoor zorgen dat tekst en beeld bij elkaar passen. Dat vraagt enige oefening, maar na een tijdje leer je steeds makkelijker de juiste goede tekst-beeld integratie te kiezen.

Ryan is een website designer die op deze manier meer aandacht voor zijn eigen bedrijf geeft. En dat lukt dus aardig, want de foto’s worden tot in Leiden gebruikt en er worden zelfs artikelen aan besteed, zoals je nu leest 🙂

Uiteraard kun je als tegenprestatie Gratisography bij de foto vermelden of een kleine donatie geven, zoals wel vaker met plugins gebeurt die gratis worden aangeboden. Maar het hoeft dus niet.

Maar hij verdient het…

Tot slot nog zo’n weergaloze foto van Gratisography

gratisography foto voorbeeld

Mooi he…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in