De 11 mooiste WordPress themes voor reisblogs

0
11

Ben je op zoek naar de beste WordPress themes voor reisblogs? Tegenwoordig zijn er prachtige themes die specifiek op reizen zijn gericht. Op ThemeForest kun je de kust en te keur voor mooie, moderne en professionele WordPress themes voor reisblogs.

Reisblogs zijn er in vele maten en soorten. En heel populair, want iedereen wil graag zijn ervaringen van een wereldreis of langere vakantie met anderen delen. Dat kan natuurlijk via social media, maar in een reisblog kun je veel uitgebreider je ervaringen vertellen. Ook is een website minder vluchtig als social media en fungeert als naslagwerk voor andere reizigers.

Ik heb zelf al heel wat themes voorbij zien komen. Zelf heb ik ook een veelbezochte website over reizen, Reis om de Wereld. Maar dit is meer een reisportal en daarom heb ik voor een magazine theme gekozen.

Maar wil je een specifiek reisblog starten, dan is het slimmer om een specifiek theme voor reisblogs te kiezen. Als je op ThemeForest zoekt naar reisblogs, kom je meer dan 500 hits tegen. Een goede reden om het kaf van het koren te scheiden en de mooiste, beste en meest efficiente eruit te kiezen.

Ik geef je 11 WordPress themes voor reisblogs, die ikzelf mooi vindt. Maar dat niet alleen, ze zijn ook qua vormgeving helemaal op reizen afgestemd en hebben bepaalde functies die bij reisblog goed van pas komen.

wordpress-theme-voor-reisblogs

Go Explore

Go Explore is echt een prachtig theme! Ik vond deze tijdens de research van dit artikel. Je kunt met dit theme reisblogs plaatsen, maar dit theme biedt de gelegenheid om de blogs aan te vullen met achtergrondinformatie. Want er is ook de mogelijkheid om bestemmingen te plaatsen en te koppelen aan de reisblogs. Dat geeft net iets meer verdieping dan alleen een reisblog.

Deze bestemmingen zijn mooi ingericht en opgebouwd, met overzichtelijke blokje met informatie en je kunt ook een kaart tonen waarop de attracties en bestemmingen staan. Echter, je moet er ook iets meer voor betalen, want dit theme is iets duurder dan het gemiddelde theme. Maar ik vind dat de moeite waard.

Ga naar het theme

himmelen-reisblog-theme

Himmelen

Wat mij direct opvalt aan het Himmelen theme is dat het een mooie, minimalistische vormgeving heeft. Heel sierlijk en stijlvol ziet het eruit en dat spreek vast velen aan. Het theme biedt veel mogelijkheden, heeft meerdere demo’s waar je uit kunt kiezen, met verschillende voorpagina’s en verschillende blog layouts. Altijd goed om dat van tevoren even goed te bestuderen.

Het theme werkt met veel derde partij plugins, zoals WPML, social media plugins en MailChimp. En ook niet onbelangrijk; het is een snel te laden website. Ook kun je sliders toevoegen met meerdere foto’s. Mooi en compleet theme dus!

Ga naar het theme

journey-reisblog-theme

Journey

Het Yourney theme heeft zijn sporen al verdiend en is rond de 2000 keer gedownload. Het heeft ook een echte avontuurlijke uitstraling voor de globetrotter. Je kunt pagina’s makkelijk zelf opbouwen met de WP Bakery page builder, mijn favoriet. Deze page builder is in het theme geïntegreerd. Ook is het theme geschikt om te vertalen en heeft het een video header. Dat is altijd leuk!

Ga naar het theme

amory-reisblog-theme

Amory Blog

Heb je mooie foto’s, dan is het Amory theme wellicht een goede optie. In dit theme is er veel aandacht voor de fotografie, belangrijk onderdeel van het reizen natuurlijk. Opvallend zijn ook de verschillende homepagina’s, van fullscreen tot een minimal versie. En wat te denken van de demo websites! Je kunt kiezen voor de nadruk op fotografie, maar er is ook een vintage en zelfs een hipster website. Nou!

Wil je dingen verkopen via de website, dan kan dat, want WooCommerce is geïntegreerd. Het theme heeft goede recensies en is al meer dan 1000x verkocht. O ja, altijd leuk is dat je bij elk artikel een blokje kunt zetten hoe lang de leestijd is.

Ga naar het theme

wpvoyager-reisblog-theme

WPVoyager

Het WPVoyager theme is weer een reisblog met extra’s. Ook hier kun je bij elk reisblog een foto bovenin plaatsen, maar ook een kaart van Google met bezienswaardigheden die je bezoekt. Sowieso is dit theme gericht op kaarten, want het is voorzien van KML. Dat is een bestandsformaat om geografische data op kaarten te tonen. Zo kun je je eigen routes in een kaart inbouwen. Dat maakt dit theme heel bijzonder.

De voorbeeld website (demo) is met 1 klik te installeren en daarna is het een kwestie van aanpassen en uitbreiden naar je eigen wensen.

Ga naar het theme

voyager-reisblog-theme

Voyager

Een theme met een bijna identieke naam, Voyager, is ook het noemen waard. Het heeft een prachtige voorpagina en mooie stijlvolle opmaak. Ook dit theme maakt gebruik van geografische data om je reis op de kaart te kunnen tonen.

Voyager heeft ook bijzondere lettertypes, dat het tot een echt sfeervol reisblog kan maken. Er zit een shop bij en het theme herbergt best veel elementen om de pagina’s mooi op te maken. En wat niet elk theme heeft, integratie met bbpress om een forum te starten op je website, zodat andere reizigers vragen kunnen stellen. Dat maakt het heel interactief.

Ga naar het theme

travelmatic-reisblog-theme

Travelmatic

Een van de nieuwere themes is Travelmatic, die in een maand tijd al 100x werd verkocht. Een mooi en modern theme dat ondermeer door DeWereldreizigers wordt gebruikt. Leuk reisblog! Dit theme heeft ook Google maps integratie en heeft ook het eerder genoemde KML. Je kunt de kaarten van Google ook aan je eigen stijl aanpassen. Met veel verschillende homepagina stijlen is het theme helemaal ingericht op mobiel.

Ga naar het theme

soledad-reisblog-theme

Soleidad

Ik wil ook het Soleidad WordPress theme noemen als optie voor een reisblog. Dit is een zogenaamd multifunctioneel theme, dat je kunt gebuiken als magazine, food website, maar ook als reisblog. Het voordeel van deze multifunctionele themes is dat het vaak ontzettend veel mogelijkheden biedt om je website naar je eigen wensen te bouwen.

Soledad is tot nu toe het best verkochte theme van 2018!

Ik zit bijna elke dat in ThemeForest te sneupen, maar dit theme had ik nog niet eerder uitgebreid bestudeerd. En ik moet zeggen dat het een prachtig theme is. Er zijn ook een paar specifieke demo’s voor reizen, zodat je er met een paar klikken een echt reisblog van maakt.

De opties die dit theme biedt? Het is teveel om op te noemen. Toch wil ik er een uitlichten: het is uitgerust met AMP. Accellerated Mobile Pages. Dit is een nieuwe standaard van Google om paginas – vooral op mobiel – sneller te laten laden. Als je je website voorziet van AMP, reken dan er maar op dat je op termijn hoger in de zoekresultaten komt.

Onthouden dus, Soledad. Die hoop ik nog eens te gaan gebruiken of te bouwen voor een klant.

Ga naar het theme

roam-reisblog-theme

Roam Travel & Adventure

Ik beken, dit is niet echt een reisblog, maar meer een website voor een reisbureau. Maar wil je als individu een reisblog bijhoudt en tegelijkertijd ook reizen aan wil bieden, dan is Roam een prachtig theme. Het avontuur spat ervan af en je kunt natuurlijk prachtige reisblog schrijven en publiceren met dit theme. Maar je kunt dus ook reizen aanbieden als je wilt. Er zit een kant-en-klaar boekingsysteem in, aangevuld met vele tips en achtergronden over die reis. Mooi hoor!

Ga naar het theme

publisher-reisblog-theme

Publisher

Ik maak voor WPjournalist zelf gebruik van het Publisher theme, dat veel demo’s heeft waaronder enkele reisblogs. Publisher heeft zelf twee specifieke reisblogs:

  • Traveller blog
  • Adventure blog

De vormgeving en afbeeldingen hebben de sfeer van reizen en er zit een kleurraster overheen, zodat alle foto’s dezelfde uitstraling hebben. Daar moet je wel van houden, want de bruinige kleurschakeringen kunnen op een gegeven moment ietwat saai overkomen.

Maar ik vind dit theme erg mooi, met mooie afwerkingen, iconen en een doos vol met extra functies. Waaronder een weer widget om het weer per bestemming te tonen. Publisher is ook een multifunctioneel theme en heeft de mogelijkheid tot AMP. Zeker het overwegen waard dus.

Ga naar het theme

Bridge travel blog

Tot slot nog een laatste reisblog van het Bridge WordPress theme, een van de 5 best verkopende themes van het moment. Het is een eenvoudig reisblog, niet iedereen wil ook een heel uitgebreid theme en dan is dit een goede optie. Je kunt er je reisverhalen prima op kwijt en ook Bridge heeft veel te bieden qua functionaliteiten.

Ga naar het theme

Conclusie

Wil je een reisblog starten, dan heb je een grote keuze. Het is nog best lastig om de beste en mooiste eruit te pikken. Neem echt even de tijd voordat je een keuze maakt, want je zit er immers voor enkele jaren aan vast.

Ikzelf neem vaak enkele weken de tijd om een keuze voor een WordPress theme te maken. Regelmatig surf ik dan even naar het theme toe en bekijk het van top tot teen. Ook vergelijk ik het met andere themes en op een gegeven moment krijg je vanzelf het gevoel om dit het theme is wat je wilt.

Ik heb hierboven mooie en bijzondere WordPress themes voor reisblogs langs zien komen. Ik weet zeker dat er ook wel eentje voor jou tussenzit.

Succes met je keuze en veel reisplezier toegewenst!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in