De 4 beste WordPress review plugins voor je website

0
9
wordpress review plugin
Dit is een voorbeeld van de reviews op Bolcom. Bezoekers kunnen elk product op de website beoordelen en er ook een reactie bij geven.

Online beoordelingen of reviews zijn een belangrijk onderdeel van een webshop of van bedrijven die producten of diensten aan consumenten aanbieden. Er zijn goede WordPress review plugins beschikbaar die de mogelijkheid om een review aan je website te geven.

Wat zijn de beste? We geven een overzicht.

WordPress review plugins

Voordat een klant tot koop overgaat, kijken ze vaak naar de reviews van andere kopers. Heeft deze website goede reviews? Wat zeggen andere klanten over dit product? Hoeveel sterren geven ze?

Daarom is het goed dat klanten een review kunnen achterlaten waarin jij als bedrijf of webshop wordt beoordeeld.

De meeste WordPress themes voor webshops hebben standaard een review mogelijkheid. In dat geval hoef je zelf niet meer een plugin te installeren. Dit is bijvoorbeeld een standaard functionaliteit in WooCommerce waarmee je webshops kunt bouwen in WordPress.

Maar als het theme niet die mogelijkheid heeft, moet je een review plugin installeren.

We geven hieronder een overzicht van de 4 beste WordPress review plugins.

Alle genoemde plugins zorgen er ook voor dat er in Google rich snippets sterren verschijnen, die ervoor zorgen dat de reviews meer opvallen in de zoekresultaten. Dat ziet er zo uit:

google rich snippets in zoekresultaten

1. WP Review

Een van de populairste review plugins is WP Review, een plugin met verschillende functionaliteiten die bovendien gratis is. Bezoekers kunnen hiermee een review geven op je website. Het mooie is dat de plugin na een aantal reviews de “gemiddelde score” kan uitrekenen en kan tonen. Je kunt ook zelf een review toevoegen.

WP Review biedt veel mogelijkheden tot een mooie opmaak en is meer dan 70.000 keer gedownload in de WordPress catalogus. Dus goed!

Je kunt een review geven met sterren, maar ook met een percentage. Er is ook een betaalde versie, die nog meer functies biedt.

review plugin wordpress

2. WP Customer Reviews

Deze plugin is ook geheel gratis en hiermee kunnen je bezoekers een review achterlaten. Weliswaar kun je de reviews met WP customer Reviews niet zo mooi vormgeven als WP Review, maar het is toch een populaire plugin.

Een van de functies is dat je (vervelende…) reviews kunt verwijderen. Daar heb je als website eigenaar dus invloed op. Er zijn ook shortcodes beschikbaar, zodat je de reviews overal op je website kunt plaatsen.

3. WP Product Review

WP Product Review is een makkelijk te gebruiken review plugin, en ook goed aan te passen als je bijvoorbeeld andere icoontjes wilt of de kleuren wilt veranderen.

Het heeft veel functies waaronder:

  • een overzicht van de voor- en nadelen;
  • je kunt het product reviewen aan de hand van verschillende criteria.

Ook in deze plugin worden de rich snippets getoond in de zoekresultaten. Wil je meer functies, dan moet je upgraden naar de betaalde versie.

4. Reviewer

Een van de best verkochte WordPress review plugins op Codecanyon (hetzelfde bedrijf als ThemeForest) is Reviewer, met tal van mogelijkheden.

Er zijn meer dan 5000 van verkocht en het heeft zelf ook goede reviews 🙂

Naast het geven van reviews, kun je een vergelijkingstabellen toevoegen. Je kunt de reviews toelaten of niet, dus houdt zelf de controle.

De reviews zijn mooi vormgegeven en eenvoudig toe te voegen aan je website. Ook de rich snippets ontbreken niet en andere bezoekers kunnen met een duimpje omhoog of omlaag stemmen op de producten. Da’s Leuk!

duimpje omhoog duimpje omlaag

Conclusie

We hebben 4 goede WordPress review plugins beschreven, maar er zijn er nog veel meer.

Bedenk van te voren wat je in je reviews terug wilt zien. Want de ene plugin heeft weer afwijkende functies dan de andere.

Heb je geen hoge eisen, dan voldoet een gratis plugin prima, maar je kunt al voor weinig geld een topplugin, Reviewer, aanschaffen. En dan heb je veel meer mogelijkheden om je bezoekers te overtuigen met reviews.

Succes en mocht je nog andere goede review plugins weten, hoor ik het graag!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in