De veelzijdigheid van het WordPress JupiterX theme

0
19

Ik had al een tijdje het oog op een zeer populaire WordPress JupiterX theme. Het staat regelmatig in de top 10 van best verkochte WordPress themes van ThemeForest.

Na wat wikken en wegen besloot ik de stap te maken en JupiterX theme te gebruiken voor mijn corporate website, blinderwebdesign.nl.

Wat is JupiterX voor een theme en wat kun je ermee? In deze review vertel ik je er alles over.

WordPress JupiterX theme

Het theme bestaat al sinds 2013 en sindsdien heeft het lange tijd in de top van best verkopende WordPress themes gestaan. De makers zijn met de tijd meegegaan en het theme is meegegroeid met de snelle ontwikkelingen waar websites mee te maken hebben.

JupiterX heeft inmiddels ook de mogelijkheid om de website met de page builder Elementor te bouwen. En dat geeft dit theme veel mogelijkheden om het aan de eigen wensen en eisen aan te passen. Voor het samenstellen van de header en footer biedt dit veel mogelijkheden. Er is ook een mogelijkheid om de website in de WP Bakery builder te bouwen.

Niet voor niets staat er op hun uitgelichte afbeelding: customize everything.

jupiterx theme wordpress

JupiterX is zo’n multi purpose theme (vrij vertaald: overal inzetbaar voor…) met heel veel demo’s. Je kunt inmiddels kiezen uit meer dan 400 verschillende opgemaakte websites. Via en paar klikken is een demo makkelijk te installeren en heb je al een kant-en-klare website in je gekozen stijl.

Dat kan ook een nadeel zijn, want je ziet door de vele themes de bomen het bos niet meer. Maar de beste tactiek is dat je daar echt even de tijd voor neemt om het juiste demo te kiezen. Neem geen overhaaste beslissing, er zit altijd wel een geschikt theme bij.

Elk theme is ook met een business doel ontworpen, dus specifiek voor een branche of doelgroep. Met websites voor aannemers, fotografen of een coach.

Bekijk dit filmpje maar eens:

Opmaak mogelijkheden

Er zijn vele mogelijkheden om de website op te maken. Ik heb een theme gekozen met Elementor als page builder. Ook als je het demo theme hebt geïnstalleerd, zijn er nog voldoende mogelijkheden om de pagina’s anders op te maken.

Laat ik een voorbeeld geven.

elementor jupiterx theme

Je kunt via de blokken van Elementor zelf een pagina opmaken. Maar… als je op het rechter rondje (template toevoegen) klikt, krijg je toegang tot kant-en-klare templates. Daaronder vallen:

  • blokken;
  • pagina’s;
  • mijn templates (die je zelf hebt gekopieerd).

Als je naar de blokken gaat en bovenin op JupiterX klikt, komen alle blokken van het theme tevoorschijn. Een blok voor een blog, voor een prijstabel, een footer en nog veel meer.

blokken elementor

Je klikt op ‘invoegen’ en vervolgens wordt het onderaan je pagina gekopieerd. Lang niet elk theme heeft deze mogelijkheid. Mooi!

Veelzijdigheid

Het JupiterX theme is veelzijdig en je kunt er alle kanten mee uit. Van webshop tot nieuws website. Ook de laatste innovaties nemen ze mee. Zo is bij mijn demotheme een whatsapp button op de contactpagina geplaatst. Als je daarop klikt, ga je direct door naar je whatsapp. Handig voor klanten als ze jou via hun mobiele telefoon met een appje willen bereiken.

Het theme heeft ook een eigen contactformulier. Het is eenvoudig toe te voegen en heeft bijvoorbeeld ook een acceptance functie, zodat het formulier AVG-proof kan worden gemaakt.

Interessant is ook dat er een groot aantal optionele plugins worden aangeboden.

extra plugins jupiterX theme

Zo is er een plugin om je online marketing op touw te zetten, met behulp van popups en andere tools. Maar je kunt ook de productenpagina van je webshop helemaal aanpassen of bepaalde filters toepassen. Heel handig.

Nadelen?

Zijn er nog nadelen? Ja, toch wel.

Nadeel je dat er geen mogelijkheid is om binnen het theme, bijvoorbeeld in de theme options, woorden of zinnen te vertalen. Veel andere themes hebben dat wel. Je moet dus een aparte plugin installeren, (loco Translate) om de woorden (read more, add a comment, etc) te vertalen.

Persoonlijk vind ik de theme options ook niet heel duidelijk. Het is even zoeken naar hoe je de kleuren, lettertype of layout van je website instelt. Bij andere themes is dat vaak iets overzichtelijker. Maar na wat oefening krijg je dat snel onder de knie.

Wil je het theme aanschaffen? Bekijk de details op WordPress JupiterX theme

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in