Whiteboard video maken in minder dan 60 minuten

0
1592

Een whiteboard video maken? Zo kun je in korte tijd uitleggen aan je klanten wat je doet of aan te bieden hebt.

Het grote voordeel is dat deze uitlegvideo’s simpel en eenvoudig zijn en goed blijven hangen in het geheugen van je bezoekers.

En kun je deze whiteboard video’s zelf maken? Ja, dat kan zeker en ook zonder technische kennis. Ik geef je tips om zelf een whiteboard video te maken. Je kunt ook overwegen om een bedrijf in te schakelen die het voor je doet.

1. VideoScribe

Een tool die zich helemaal op whiteboard video’s toespitst, is VideoScribe, waarmee je zelf, binnen 60 minuten, een professionele video kunt maken.

Uiteraard moet je eerst wel even goed nagedacht hebben over het script (verhaal) van de video. Maar het monteren kun je zelf doen.

Voordeel van Videoscribe is dat je zeven dagen lang een gratis trial kunt uitproberen.

2. MakeWebVideo

Een tweede online tool is MakeWebVideo, die ook een gratis trial aanbiedt. Je hoeft geen technische kennis te hebben om een video te maken. Deze stappen moet je doorlopen:

* Kies een video die je bevalt;
* Voeg teksten, foto’s, video-opnames toe;
* Kies een achtergrondmuziekje uit de collectie van MakeWebVideo;
* Kijk naar de preview of de video naar je wensen is;
* Rond de video af en publiceer op YouTube of een ander programma.

3. Vyond

Met Vyond maak je zelf online video’s, maar er zijn ook goede mogelijkheden om er een specifieke whiteboard video mee te maken.

Er is een speciaal whiteboard theme dat honderden achtergronden en rekwisieten heeft om het filmpje te tekenen. Uiteraard kun je ook geschreven tekst toevoegen. Veel mogelijkheden dus.

4. PowToon

Ook Powtoon heeft, weliswaar beperkte, mogelijkheden om een whiteboard video maken. PowToon is top in het maken van video animaties, maar heeft ook een whiteboard functie ingebouwd. Meer over Powtoon lees je in Zelf animatievideo’s maken met Powtoon.

5. Whiteboard video maken bij Envato

Op Graphic River, onderdeel van Envato, kun je ook kant-en-klare Whiteboard video’s kopen. Er is keuze uit enkele tientallen themes en daar zit altijd wel wat tussen. Dit is wel iets lastiger te maken als bijvoorbeeld VideoScribe, want je moet bijvoorbeeld het Adobe programma After Effects hebben om te kunnen monteren. Ook moet je vaak het achtergrondmuziekje nog kopen.

6. wizScriber

Er is ook een WordPress Plugin die het mogelijk maakt om whiteboard video’s te maken op je website. Met de wizScriber kun je zonder technische kennis een whiteboard video maken. Echt heel leuk en grappig. Na vijf seconden zie je een hand verschijnen die tegen je scherm klopt en de boodschap opschrijft!

Kijk maar even op: wizScriber.

Naast Whiteboard video’s kun je ook gewone video’s maken. Op WPjournalist staat ook een artikel over hoe je zelf 8 online top video’s maakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in