WeVideo is een online tool om filmpjes te maken en monteren. Je kunt de filmpjes daarna direct delen via social media.

Video’s worden steeds belangrijker om iets mee uit te leggen. Het is daarom zaak dat je zelf ook video’s kunt maken voor je website. Maar hoe doe je dat?

Er zijn veel online videobewerkingtools, maar filmpjes maken met WeVideo is wel een van de meest gebruikersvriendelijke.

Bovendien is het gratis!

Daarnaast heb je verschillende betaalde abonnementen, als je er meer van gebruik wilt maken en als je bijvoorbeeld langere video’s wilt maken.

In de gratis versie kun je 1 filmpje per maand maken van maximaal enkele minuten.

Maar de abonnementskosten zijn laag, dus wil je meer filmpjes maken, kun je altijd naar een betaald abonnement switchen.

Je krijgt niet alleen meer ‘speel’-minuten, maar ook toegang tot een grotere media bibliotheek met muziek, extra filmachtergronden, etc.

wevideo

Filmpjes monteren met WeVideo

Nadat je je bij WeVideo hebt aangemeld en bent ingelogd, kun je via het ‘Create new’ vak een nieuwe video maken.

create-new-project-wevideo

Je kunt vervolgens de video editen. Wat zijn de mogelijkheden bij WeVideo?

 • Je kunt kiezen uit diverse themes om je video vorm te geven. Dit is een soort van basisformat waardoor je video (je verhaal) kop en staart heeft.
 • Je kunt gebruik maken van muziek.
 • Je kunt een voice-over toevoegen.
 • Naast video’s kun je ook afbeeldingen plaatsen.
 • Je kunt teksten plaatsen. Bijvoorbeeld een fotobijschrift.
 • Er is een bibliotheek met achtergronden.

Kortom, je heb best veel mogelijkheden om je video op te maken en te monteren.

wevideo-startIn het dashboard kun je goed de vorderingen zien. Rechtsboven kun je een preview nemen van de video.

Als de video klaar is, kun je deze uploaden naar verschillende platforms, zoals YouTube, Vimeo, je Dropbox of Google Drive opslagplaats.

Je kunt filmpjes monteren met WeVideo, wil je bijvoorbeeld een animatiefilmpje maken dan kun je dat met Powtoon doen. Ook een mooie gratis tool!

 

RECENSIES OVERZICHT
Hoe belangrijk voor je website?
Gebruikersvriendelijkheid
Betrouwbaarheid
Support
Wordt deze tool regelmatig geactualiseerd?
Vorig artikelEen online tool voor wat is mijn IP adres?
Volgend artikelDomeinnaam checken op SIDN
filmpjes-monteren-met-wevideo-kan-iedereenWeVideo is een online tool om filmpjes te maken en monteren. Je kunt de filmpjes daarna direct delen via social media. Video's worden steeds belangrijker om iets mee uit te leggen. Het is daarom zaak dat je zelf ook video's kunt maken voor je website. Maar...

2 REACTIES

 1. Hey Marcel, je bent een grote inspiratiebron voor me, zo dat is eruit! Nog voordat ik begon met bloggen volgde ik je site al en ik heb hier heel veel tips vandaan gehaald die met hielpen makkelijker te beginnen met bloggen (argh.. m’n spellingscorrectie maakt hier telkens blowen van, WEIRD).

  Ik ben me nu social media meer eigen maken en ook door jou ben ik begonnen met Twitteren! Ik wil het voorlopig hierbij houden…alleen nu zie ik veel over video’s. Denk dat dit veel meer upcoming wordt in blogland en ik vind het ontzettend leuk om vanalles uit te proberen zodat ik in elk geval weet hoe het werkt. Dus ik ben begonnen met testen hoe dit werkt! Ik heb 2 soorten camera’s geprobeerd en mijn telefoon. Ik ben er nog niet over uit of ik het resultaat het mooist vind met mijn camera of met mijn phone..maar je phone is handig omdat je alles zo heel makkelijk op je computer kan zetten met Dropbox en dit veel sneller gaat dan met camera en snoertje (hij heeft een WIFI-functie maar dit werkt niet bij video’s). Ik vond alleen de beelden nog best schokkerig. Om een lang verhaal kort te maken dus m’n vraag: wat voor camera gebruik je? Heb je ook een statief of ander hulpmiddel? Ben benieuwd! Oh, ik volg ook je andere site en zag daar dus een mooi filmpje van je vakantie in Spanje en het lijkt me supergaaf ook dat soort filmpjes te maken.

  P.S. Nog bedankt voor je snelle reactie op m’n vorige opmerking.

 2. Ha Jitske, bedankt voor je compliment en heel leuk om te horen. Ik vind het weer leuk dat mensen reageren op mijn blog, want daar leer jij, maar ook andere lezers van!

  Wat je vraag betreft: ik film vrijwel altijd met mijn iPhone 6, die ik ook voor mijn reisverhaal Camping Begur, pareltje aan de Costa Brava heb gebruikt. Voordeel is dat je ‘m altijd bij de hand hebt en deze is ook makkelijk te bedienen.

  Voordeel is ook dat je de video’s direct kunt editen met iMovie. Dat biedt best veel mogelijkheden en je kunt het ook goed editen op het kleinere smartphone scherm.

  Als je wat meer gaat oefenen, ga je vanzelf wat stabielere beelden maken, dus dat komt wel goed, denk ik. Probeer de bewegingen zo vloeiend mogelijk te maken. Mijn iPhone corrigeert volgens mij de schokkerige beelden iets, waardoor het er stabieler uitziet. Maar ik film alles met de hand.
  Ik heb ook overwogen om een statief te kopen (en die zijn er speciaal voor de iPhone), maar daar ben ik nog niet aan toegekomen. Is wel een idee hoor!

  groet, Marcel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in