Gratis afbeeldingen voor je website; de beste adresjes

1
659
GRATIS-fotos-downloaden-via-Canva

Wist je dat ik tot nu toe nul euro heb uitgegeven aan afbeeldingen op mijn website?

En ik denk dat jij dat ook wilt 🙂

Het is slecht nieuws voor de professionele fotografen, maar je hoeft tegenwoordig niet meer te betalen om kwalitatief hoogwaardige foto’s te kunnen plaatsen bij je artikelen.

Ik gebruik verschillende  bronnen om gratis afbeeldingen op mijn website te plaatsen.

En soms betaal ik ervoor. Ik zal je straks uitleggen waarom dat een hele goede investering kan zijn.

Maar waar vind je kwalitatief goede gratis afbeeldingen voor je website?

Ik geef je een lijstje met de beste adresjes.

Gratis afbeeldingen voor je website:

foto-gratisography-1

1. Gratisography

Ik begin meteen met een van mijn favorieten, Gratisography. Het
aanbod van foto’s op deze site doet me denken aan de reclameslogan ‘een beetje vreemd, maar wel lekker’ van Rivella. De foto’s zijn soms een beetje weird, maar tegelijkertijd ook uniek. Het zijn hele sfeervolle foto’s, soms zelfs kunstzinnig en hoog van kwaliteit. Bovendien hoef je geen bronvermelding te plaatsen, ze zijn helemaal rechtenvrij. Aanradertje!

foter-fotos-donaloaden-1

2. Foter

Waar ik regelmatig even rondneus, is Foter. Een database met duizenden foto’s die je gratis mag gebruiken voor je website. Bij elke foto staat aangegeven wat de voorwaarden zijn, bijvoorbeeld of je de foto mag gebruiken voor commerciële doeleinden. Er zit ook veel troep tussen, maar het is zeker de moeite waard om Foter te gebruiken.

pexels-fotografie-gratis-download-1

3. Pexels.com

Nog een goede fotobron, Pexels. Ook hier kun je foto’s gratis downloaden. Vaak worden er ook resultaten va commerciële fotostockbureaus getoond, zoals Shutterstock. Zo proberen ze toch ook wat aan advertenties te verdienen. Het zij ze gegund.

GRATIS-fotos-downloaden-via-Canva4. Canva

Canva is niet een stockfoto website, maar een designers website. Je kunt je gratis aanmelden en hebt dan toegang tot duizenden afbeeldingen. Voor een deel van de foto’s moet je betalen, maar een groot deel is ook helemaal gratis. Je kunt de afbeeldingen gebruiken voor je artikelen, maar Canva biedt allerlei andere formaten aan van afbeeldingen, zoals voor een Facebook header, het maken van een poster en zelfs infographics. Een perfecte manier om gratis afbeeldingen voor je website te downloaden.

pixaby-gratis afbeeldingen-1

5. Pixabay

Pixabay is een super adresje! De afbeeldingen, illustraties, vectoren en video’s op Pixabay zijn vrijgesteld van copyrights. Dat wil zeggen dat je ze mag downloaden, verspreiden en royalty-free gebruiken waarvoor je maar wilt. Een bronvermelding is niet nodig.

freepik-fotos-gratis-downloaden

6. Freepik.com

Op Freepik kun je niet alleen gratis foto’s voor je website downloaden, maar ook infograpics, icons en andersoortige afbeeldingen, zoals een afbeelding van een iPhone. Want… het is ook goed om niet alleen foto’s op je website te plaatsen, maar ook illustraties en infographics. Let op: de infographic zijn alleen in bepaalde fotoprogramma’s op te roepen, zoals Photoshop of Illustrator.

unsplash-fotografie-gratis-tool-1

7. Unsplash

Als je van mooie foto’s houdt, moet je zeker gebruik maken van Unsplash. Niet voor niets maken hier veel designers gebruik van. Unsplash levert prachtige, stijlvolle gratis afbeeldingen voor je website die je gratis kunt downloaden. Van natuurfotografie tot industriële foto’s. Mooi hoor!

hubspot-gratis-fotos-voor-je-website-1

8. Hubspot

Hubspot is een gerenommeerd internet marketing bedrijf en heeft ook een leuk gratis cadeautje voor jou. Je kunt er een marketing pakketje, met daarin allerlei afbeeldingen in, downloaden. Om bijvoorbeeld je website te promoten. Ze bieden verschillende gratis foto’s, buttons en call to action afbeeldingen aan. Wel moet je je gegevens invullen voordat je het pakket kunt downloaden, inclusief je telefoonnummer.

Wil je gratis foto’s voor je website, dan kun je terecht bij: 550+ Royalty-Free Stock Photos You Can Download Now

Wil je buttons en call to actions om je gratis e-Book of nieuwsbrief promoten, kijk dan op: 50 CUSTOMIZABLE CALL-TO-ACTION TEMPLATES

pablo gratis foto's

9. Pablo

Pablo is onderdeel van buffer, een online tool om makkelijk social media te delen via je website. Via Pablo kun je makkelijk gratis foto’s maken en die vervolgens naar je computer downloaden. Maar wel door eerst een quote erop te zetten. Want daar is de tool helemaal op toegespitst. Ik gebruik ‘m regelmatig, niet alleen om foto’s op de website te zetten, maar ook voor mijn social media. Meer over Quotes maken lees je in mijn artikel Super eenvoudig quotes maken voor social media.

gratis-fotos-van-dreamstime-downloaden-1

10. BONUSTIP: Dreamstime

Hee, dit is een stockfotobureau waar je voor foto’s moet betalen. Klopt, maar toch wil ik je deze tip niet onthouden. Dreamstime is in vergelijking met andere stockfotobureaus redelijk voordelig. Je kunt namelijk voor 180 euro een maand lang 25 foto’s per dag downloaden. Maar eens per jaar, vaak tijdens feestdagen zoals rond Kerst, bieden ze 50 procent korting. En kun je voor 90 euro zo’n 750 foto’s downloaden.

Welke je maar wilt.

Dit is echt de investering waard. Ik heb dit bijvoorbeeld gedaan met Mijn reiswebsite Reis om de Wereld, waardoor ik ineens een groot archief had met bijna duizend reisfoto’s. Daar heb ik jaren plezier van gehad, en nu nog. Wil je toch niet betalen voor foto’s; Dreamstime geeft ook gratis afbeeldingen weg. Maar die zijn niet zo mooi… Hier nog even de link van de gratis afbeeldingen voor je website van Dreamstime.

We hebben ook een infographic voor je gemaakt. Handig om alle tien handige websiteadresjes bij de hand te hebben:

Gratis-afbeeldingen-voor-je-website-1

Wil je deze infographic delen op je website? Plak dan onderstaande code in een bericht of pagina.

Veel plezier ermee!

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in