Een gratis logo ontwerpen voor je website

0
59

Wil jij een gratis logo ontwerpen voor je website?

Er zijn veel online tools beschikbaar waarmee je binnen een paar minuten al een professioneel logo kunt ontwerpen.

Zeker voor mensen die een website willen beginnen, die geen groot budget hebben om een grafisch ontwerper in te huren, kan dit een uitkomst zijn.

Maar wat zijn goede online tools om een gratis logo te ontwerpen voor je eigen website? Ik noem er een aantal waarmee je hele professionele logo’s maakt.

Gratis logo ontwerpen voor je website

Een goed startpunt is Kreateable, een logo-makerbedrijf waar je binnen enkele minuten professionele logo’s kunnen maken. De software voor de logo-generator is zo ontwikkeld dat je met een bepaalde categorie (technologie, dienstensector, educatie, etc) een uitstraling krijgt die past bij de branche waarin je zit. Kreateable ontwerpt al meer dan vijf jaar logo’s en heeft veel ervaring opgedaan en werkt met de nieuwste technieken.

Allerlei soorten logo’s zijn mogelijk, van een wit logo met transparante achtergrond tot een origineel logo zonder slogan erbij. Uiteraard kunnen de logo’s worden aangepast aan de vorm en opmaak bij het zetten op social media.

Gebruikersvriendelijk

Een handige manier om logo’s te maken is met Tailor Brands, waarmee je gemakkelijk en snel een eigen logo maakt voor je website. De site is in verschillende talen – waaronder in het Nederlands – dus heel gebruikersvriendelijk.

Je vult eerst je merk- of bedrijfsnaam in en de branche waarin je werkt en het logo type. En vervolgens krijg je nog een aantal stijlvoorbeelden van lettertypes, zodat je een logo ontwerpt dat aan jouw wensen voldoet. Aan de hand van deze keuzes wordt er een logo op maat gemaakt.

Het voordeel van Tailor Brands is dat je naast je logo ook visitekaartjes en andere zaken voor je merk kunt ontwerpen. Het is een mooie totaaloplossing om je merk of bedrijf in de markt te zetten!

Logaster

Een andere goede website voor het maken van logo’s is de Logaster logo generator. Je moet de naam van het bedrijf specificeren en, indien gewenst, een kleurenschema kiezen en het veld van je project. De service genereert tientallen unieke opties.

Je kunt downloaden wat je wilt, in elke maat en type (inclusief het logo op een transparante achtergrond).

Voordelen: volledig geautomatiseerd proces, betaalbare kosten.

Nadelen: het is niet mogelijk om je eigen lettertypen en pictogrammen op de site te gebruiken.

Drie minuten

Een prima startpunt is Online Logo Maken, een tool waarbij je binnen drie minuten je eigen logo hebt gemaakt.

Je doorloopt drie stappen en kunt kiezen uit duizenden voorbeelden van logo’s. Als het logo klaar is, kun je het downloaden in verschillende bestandsformaten. Super handig, dus.

online logo maken
Je kunt in de Online logo maker een keuze maken uit vele logo’s.

1 miljoen iconen

Nog een tool is DesignEvo, waar je ondermeer het volgende krijgt:

  • Meer dan 1 miljoen iconen beschikbaar om uit te kiezen;
  • Volledig aan te passen aan je eigen wensen en onbeperkt te downloaden voor je websites;
  • Meer dan 100 lettertypes en vormen om uit te kiezen.

Je kunt een logo maken voor je eigen website, voor je profiel van je social media kanalen en nog veel meer.

logos-voor-website-maken

Andere logo makers…

Op WPjournalist hebben we nog een ander artikel geschreven over DesignMantic, ook een online tool voor het maken van een logo.

Een vergelijkbare logo om een gratis logo mee te maken is Free Logo Design, die al door meer dan een miljoen mensen is gebruikt.

Binnen een paar minuten kun je hier je eigen gratis logo ontwerpen voor je website. Het is heel eenvoudig:

  1. Kies de naam voor je logo;
  2. Kies een template uit duizenden gratis logo’s in je editor;
  3. Pas je logo aan met een andere kleur, lettertype, vorm, etc;
  4. Download je gratis logo.

LET WEL: naast de gratis versie is er ook een betaalde variant, waar je een hoge resolutie logo kunt bestellen. Dat is weer handig als je het logo ook voor print wilt gebruiken. Maar voor een website volstaat de gratis versie prima.

logo-maken-voor-je-website-1

Wil je werken met een Nederlandstalige logo maker, dan kun je terecht bij LogoMaker. Weliswaar is het een buitenlands bedrijf die hierachter zit, maar ze hebben ook een Nederlandstalige website.

Logo van Graphic river

Naast de vele online tools kunt je ook een logo bestellen via Graphic river, waar elke dag nieuwe logo’s worden gemaakt door ontwerpers.

Deze logo’s zijn iets meer ‘uniek’ dan de online logo makers. Deze logo’s zijn aan te passen, maar iets minder flexibel dan de bovenstaande online tools.

logo-graphicriver-van-envato

Je kiest voor een logo met een specifiek icoontje of afbeelding. Dit kun je dan nog wel aanpassen qua grootte, lettertype of met de kleuren van je huisstijl.

Kijk eens rond op Graphic river een maak een keuze uit de vele honderden logo’s.

Maatwerk logo ontwerpen

Wil je meer maatwerk en zelf bepalen hoe je logo eruit ziet, dan moet je terugvallen op een ontwerper.

Ik heb een goed adresje voor je, Fiverr.

Fiverr is een marktplaats voor freelancers, waar je terecht kunt om tegen een schappelijke prijs je logo te laten maken.

fiverr-logo-design

Als je geen budget hebt voor een Nederlandse ontwerper, kun je hier goed terecht. Verwacht geen hoge kwaliteit, maar als je niet te veeleisend bent kun je hier een prima logo laten maken.

Je kunt al een logo bestellen vanaf 5 euro, maar meestal geldt het gezegde goedkoop = duurkoop. Ik hoorde ook verhalen dat de opdrachten een beetje worden afgeraffeld. Maar er zitten ook hele goede ontwerpers tussen waaraan uiteraard een hoger prijskaartje hangt.

In ieder geval hoef je niet zo naar een goede ontwerper te zoeken en heb je tientallen ontwerpers op 1 pagina waar je uit kunt kiezen, ieder met z’n eigen stijl.

Conclusie

Je merkt wel, een gratis logo ontwerpen voor je website hoeft niet moeilijk te zijn. En is dus prima te regelen zonder in te investeren.

Heb je een beperkt budget, dan kun je dus prima zelf een logo ontwerpen met een van de vele online tools.

Heb je geen tijd of zie je jezelf geen logo maken, kun je altijd nog besluiten om toch een professionele ontwerper in te schakelen voor je logo.

Je zit er wel jaren aan vast en je logo is het belangrijkste van je huisstijl. Dus je moet ook niet over een nacht ijs gaan.

Succes met je nieuwe logo!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in