Hoe plaats ik de Facebook page plugin?

0
537

De Facebook Page Plugin is de vervanger van de Facebook likebox. Vanaf 23 juni 2015 werkt de oude Facebook likebox niet meer op je pagina. Er komt een andere likebox voor in de plaats: de Facebook Page Plugin.

De nieuwe plugin ziet er moderner uit en nodigt meer uit om direct te liken.  Maar… is wel iets lastiger om te plaatsen.

Er zijn een paar zaken die je moet weten over de Facebook Page Plugin:

Je kunt naar de Facebook Page Plugin pagina gaan, waar je de likebox kunt aanmaken. Je vult je Facebook adres in, de breedte (width) en hoogte (height) kun je ook zelf instellen. En je kunt zelf bepalen of je de artikelen wilt zien (show page posts) of dat je geen cover wilt (hide cover foto).

LET OP: Facebook geeft aan dat de breedte bij 280 pixels begint en tot 500 pixels loopt. Dat is niet handig als je bijvoorbeeld de Facebook Page Plugin in een smalle kolom wilt plaatsen. Want dan zie je slechts driekwart van de box.

Daar is een oplossing voor: je vult bij de breedte 100% in en nu past de likebox zich automatisch aan de maximale breedte van de kolom waar je ‘m plaatst. En zo wordt de box in de sidebar of op je mobiel niet te breed.

Als je alles hebt ingesteld, kun je op ‘Get code’ drukken.

Facebook-page-plugin
Er verschijnen dat twee stukjes code. Die heb je allebei nodig. De bovenste code plak je in de ’thema instellingen’ van je cms. Meestal is er in de basisinstellingen wel een plekje waar je een stukje code kunt toevoegen aan de header, footer. Plak daar deze code in. Mocht je dat niet hebben – en nu wordt het wat technischer – kun je direct onder de <body> tag plakken van het header.php bestand, zoals Facebook het ook op z’n pagina aangeeft. Er zijn ook Javascript plugins voor die dat voor je kunnen doen, zodat je zelf niet diep in de codes van je cms hoeft te duiken.

De tweede code plaats je op de plek waar je de Facebook Page Plugin wilt hebben. Dat kan in je sidebar zijn, footer onderin of ergens op de voorpagina.

En dan ziet ie er zo uit:

O ja, ik ben dus net begonnen met Facebook en het zou leuk zijn als je me hierboven even liked door op ‘pagina leuk vinden’ te drukken 🙂

En dan lees je meteen hoe ik de komende tijd allemaal strategieën uitprobeer om nog meer likes te krijgen. 🙂 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in