Een logo ontwerpen is nodig als je een bedrijf begint. Een gratis tool om een logo te ontwerpen is DesignMantic.

Je kunt het ontwerpen van een logo – ook voor je website – natuurlijk uitbesteden aan een grafisch vormgever, maar als je daar het budget niet voor hebt, kun je het zelf doen.

  1. Het logo geeft Identiteit. Door je eigen identiteit neer te zetten, kun je uitstralen wat je wilt met je bedrijf. Bijvoorbeeld een familiair bedrijf, of meer zakelijk en formeel? Dat kun je verwerken in je logo.
  2. Het logo maakt je herkenbaar. Mensen zien immers telkens hetzelfde logo, waardoor je bedrijf beter blijft hangen.Een eigen logo kun je ook in alle reclame-uitingen gebruiken.

Logo ontwerpen website

DesignMantic is een van de beste adresjes waar je zelf een logo kunt maken. Het is een gratis tool en je kunt er direct mee aan de slag. Je hoeft bijvoorbeeld niet eerst allerlei gegevens invullen.

Hoe werkt het?

Ga naar de website DesignMantic en vul je gegevens in.

designmantic

Als je je bedrijfsnaam en de branche hebt ingevuld en op de knop klikt, komt er een overzicht tevoorschijn van enkele tientallen logo’s. Ziet er al heel professioneel uit.

logo-ontwerpen-designmantic

Je kunt er eentje uitkiezen door erop te klikken.

Ben je nog niet helemaal tevreden en wil je nog een aantal zaken aanpassen, dan kun je het logo nog aanpassen. Kleuren, diktes of groottes van de letters veranderen of nog een icoontje toevoegen; het kan allemaal.

logo-maken-stappenplan

Als je klaar bent, kun je het logo downloaden.

Je krijgt eerst nog een overzicht te zien van business cards die je (tegen betaling) kunt bestellen. Maar als je onderin op ‘no thanks’ klikt, sla je deze stap over.

Vervolgens moet je je gegevens invullen en kun je daarna het logo downloaden.

En zo zijn er nog veel meer tools om zelf logo’s te ontwerpen. Eentje die ik zelf ook wel eens gebruik en wil noemen is LogoGarden. Ook een hele fijne tool!

RECENSIES OVERZICHT
Hoe belangrijk voor je website?
Gebruikersvriendelijkheid
Betrouwbaarheid
Support
Wordt deze tool regelmatig geactualiseerd?
Vorig artikelFoto’s optimaliseren met Compressor.io
Volgend artikelBit.ly verkort je URL’s voor sociale media
logo-ontwerpen-website-met-designmanticHandig hoor, deze tool! Zeker voor beginnende ondernemers die nog even geen geld hebben voor een ontwerper, is dit een prima oplossing. Professioneel, snel te maken en makkelijk te downloaden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in