Maak tweets clickable met ClickToTweet

0
102
make tweets clickable

ClickToTweet is een WordPress plugin waarmee je tweets in een tekst clickable kunt maken. De lezer hoeft alleen maar op de tekst te klikken en kan daarna de quotes of tekst verspreiden.

Deze online tool is heel laagdrempelig om meer tweets te krijgen. Het faciliteert lezers als het waren om snel je tweet te delen met anderen.

Persoonlijk vind ik dit een hele leuke tool. Ik gebruik deze ook regelmatig op WPjournalist. Hier zie je een voorbeeld bij het artikel van In 11 stappen van slakkengang naar supersnelle WordPress website.

Er is een WordPress plugin beschikbaar die je op je website kunt installeren.

Kijk even naar het filmpje hoe het werkt:

ClickToTweet, hoe werkt het?

Je meldt je eerst aan op de website van ClickToTweet. Daarna download je de WordPress plugin en installeer je deze op je website. Daarna moet je de plugin nog activeren.

In je editor van het content management systeem (cms) zie je dat er een twitter icoontje bij is gekomen.

click-tot-tweet-editor

Zet de cursor op de plek in je tekstveld waar je de clickable tweet wilt hebben.

Als je op het Twitter icoontje drukt, verschijnt er een code in de teksteditor. Daar kun je de tweet inzetten.

En vervolgens sla je de website op en verschijnt de ClickToTweet. Je ziet dat er een mooi kadertje omheen staat en rechts onderin is het voor iedereen duidelijk dat het om een ClickToTweet gaat.

Lezers kunnen dan deze tweet snel en makkelijk delen door erop te klikken.

click-tot-tweet-voorbeeld

Op de website kun je de statistieken bijhouden en zien hoeveel mensen de ClickToTweet hebben gebruikt. Ook op een map kun ej zien uit welke landen op je tweets wordt geklikt.

LET OP: Deze online tool wordt niet meer heel veel gebruikt en lijkt een beetje uit de mode, maar voor mij is nog steeds een prima manier om je tweets op je website snel te delen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in