MailChimp, nieuwsbrieven maken en versturen

0
160
mailchimp

MailChimp is een handige tool om nieuwsbrieven te maken en te versturen. Voor het gratis abonnement mag je 2000 nieuwsbrief inschrijvingen hebben en kun je per maand 12000 nieuwsbrieven versturen.

E-mail marketing is nog steeds heel belangrijk om een klantenkring op te bouwen én te behouden.

Een handige online tool om hiermee te beginnen is MailChimp, die het mogelijk maakt om nieuwsbrieven te maken en te versturen. En nog gratis ook. Je kunt liefst 2000 inschrijvers hebben en mag per maand 12000 nieuwsbrieven versturen.

Tegen de tijd dat je deze aantallen hebt bereikt, ben je vast al redelijk succesvol met je business en wil je er vast ook voor betalen.

MailChimp, hoe werkt het?

Ja gaat naar de website en schrijft je in en daarna kun je direct starten met je eerste nieuwsbrief. Via een overzichtelijk stappenplan maak ze binnen een uur een mooie professionele nieuwsbrief.

  • Je vult eerst wat algemene zaken in (naar wie wordt de nieuwsbrief verstuurd, naam van de campagne, kopregel, etc).
  • Je kiest een template om een nieuwsbrief te maken.
  • Daarna kun je de nieuwsbrief vullen en opmaken. Tekst en foto’s toevoegen, lettertype bepalen en nog veel meer.
  • Vervolgens krijg je nog een checklist of je alles hebt ingevuld.
  • Aan het eind kun je eerst een proef e-mail versturen, bijvoorbeeld naar je eigen e-mailadres om te kijken of de nieuwsbrief er goed uitziet en of er geen fouten inzitten.
  • Alles alles klopt, krijg je de melding of je het zeker weet of je de nieuwsbrief wilt versturen. En na een druk op de knop gaat de nieuwsbrief echt…

Dit staat niet in de gebruiksaanwijzing, maar als je een bericht de wereld instuurt, heb je vaak even een geluksmoment 🙂

mailchimp-editor

WordPress plugin

Voor WordPress gebruikers is er een goede plugin waarmee je een koppeling tussen je website en MailChimp maakt. Hieronder staat een filmpje erover.

De plugin is trouwens gemaakt door Danny van Kooten, een Nederlandse ontwikkelaar die veel voor de WordPress community doet. Leuk!

Naast de gratis versie is er ook een betaalde, waarmee je nog meer inschrijvers kunt hebben en ook de mogelijkheid hebt om automatisch e-mails te versturen.

Het is echt een zeer uitgebreide online tool.

Statistieken bijhouden

Niet onbelangrijk is het bijhouden van statistieken, en daar is MailChimp ook een kei in. Wat kan er zoal?

Je ziet hoeveel procent van je contacten de mail opent, wie er doorklikt, hoe je laatste mailing scoort ten opzichte van de vorige nieuwsbrieven, En nog veel meer.

Je kunt de statistieken ook koppelen aan Google Analytics.

Kortom, MailChimp is een geweldige online tool om mee te starten. Succes!

RECENSIES OVERZICHT
Hoe belangrijk voor je website?
Gebruikersvriendelijkheid
Betrouwbaarheid
Support
Wordt deze tool regelmatig geactualiseerd?
Vorig artikelBuffer is dé manier om social media te delen
Volgend artikelBeheer je social media met HootSuite
mailchimpMailChimp is een must voor iedere website die nieuwsbrieflezers wil trekken. Het programma is in de gratis versie al zeer uitgebreid. Soms is het nog wel even uitzoeken waar wat staat. Als je bijvoorbeeld wilt zoeken naar hoeveel inschrijvers je hebt, moet je dat wel even weten waar het staat. Maar als je er regelmatig gebruik van maakt, gaat dit vanzelf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in