Mijn persoonlijke TOP 8 van beste ThemeForest premium WordPress themes

0
7

Ben jij op zoek naar ThemeForest premium WordPress themes, maar vind je het lastig om te kiezen?

Dat snap ik, want op ThemeForest heb je keuze uit honderden themes om je website te bouwen.

Ik heb zelf ook al tientallen themes van deze marktplaats voor websites gebruikt. Avada, BeTheme, Shopkeeper. Het ene theme is nog geavanceerder dan het andere.

Waar welke ThemeForest premium WordPress themes zijn nu het beste?

In dit artikel vertel ik aan de hand van mijn persoonlijke ervaringen welke 8 themes het populairst zijn en wat de bijzonderheden zijn van elk theme.

ThemeForest premium WordPress theme

Als ik een website ga bouwen, kijk ik vaak naar de ‘popular items’ van ThemeForest. Hier staan de populairste én meest verkochte themes van het moment. Je hebt dan goede kans dat het theme goed zal functioneren. Vaak heeft het ook een uitgebreide support. In acht van de tien gevallen kies ik uit een van deze themes.

Ik ga jullie iets meer vertellen over de 8 beste scorende premium themes. Ik bespreek themes die ik zelf ook heb gebruikt.

Daar gaan we!

1. Avada WordPress theme

Dit is met afstand het meest verkochte theme van allemaal, en dat al jaren lang. Er zijn er al meer dan een half miljoen van verkocht en daar lijkt nog geen eind aan te komen. Het Avada WordPress theme is prettig om mee te werken. Het heeft een eigen page builder waarmee je makkelijk pagina’s kunt bouwen. Daarnaast heeft het veel opties om de website aan te passen. Eigenlijk hoef je geen enkel verstand te hebben van code, maar kun je wel je website helemaal op maat maken.

Avada wordt dan ook wel het Zwitserse zakmes genoemd, waarmee je van alles kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld veel verschillende headers (de navigatiebalk) kiezen en die kun je ook vrij makkelijk installeren. Daarnaast heb je keuze uit vele demo’s, waarmee je in 1 klik een kappers website of een educatie website tevoorschijn kunt toveren. Maar ook een webshop is mogelijk. Al met al een gewelidig theme om een website mee te bouwen.

 • Makkelijk te installeren, geen technische kennis nodig, beschikt over page builder.
 • Ontzettend veel mogelijkheden, je kunt je website helemaal op maat maken.
 • Uitgebreide support, ook veel video’s met uitleg.

 • De vele functies heeft ook een keerzijde, je kunt er verstrikt in raken. Het is dus noodzaak om je even te verdiepen in de mogelijkheden.
 • Het theme wordt veel verkocht, dus je hebt niet een ‘unieke’ website.
 • Het is een ‘zwaar’ theme, dus laadt iets minder snel bij een goedkoop hostingabonnement.

avada wordpress theme

2. BeTheme WordPress theme

Ook zo’n alleskunner. Het BeTheme WordPress theme heeft misschien nog wel meer mogelijkheden om een website op maat te maken. Ik heb bijvoorbeeld Jollybooth.nl gemaakt met BeTheme, waar alles uit de kast moest worden gehaald om maatwerk te leveren.

BeTheme heeft ook veel demowebsites, je kunt kiezen uit meer dan 450 (!) themes, van transport website tot paintball. Ook het aantal headers waar je uit kunt kiezen is heel uitgebreid: meer dan 20 zijn het er.

En het fijne is dat de maker naast een eigen Muffin page builder ook de WP Bakery builder beschikbaar stelt. Deze wordt veel gebruikt en als je daar je pagina’s mee wilt opbouwen, kan dat dus.

 • Een van de beste themes om een website op maat te maken.
 • 450 verschillende demo websites, dus voor ieder wat wils. Elke demo is met 1 klik via een speciale wizard programma te installeren.

 • BeTheme komt wel heel vaak met updates van het theme. Je moet dus regelmatig je theme updaten en er kan natuurlijk altijd iets misgaan (hoewel dat in de praktijk erg meevalt…)
 • Het is een vrij uitgebreid theme, dus je kunt last krijgen van keuzestress in de vele mogelijkheden.

the7 wordpress theme

3. The7 WordPress theme

The7 WordPress theme is een heel overzichtelijk en mooi vormgegeven theme dat ik zelf ook gebruik voor mijn ‘corporate website‘. Het is prettig werken met dit theme, dat in de loop der jaren dat het op ThemeForest staat, steeds hoger in de meest verkochte lijst kwam te staan.

De ontwikkelaars integreren alle nieuwe ontwikkelingen in hun theme. Zo is er een goede GDPR integratie (privacy van de website) en er is bijvoorbeeld ook een theme dat specifiek gebouwd is voor de nieuwe editor van WordPress, Gutenberg. De website is heel geschikt om deze om te bouwen tot webshop. Verder is het theme inclusief enkele premium plugins, zoals GoPricing (om prijslijsten te laten zien) en Ultimate Addons, een uitbreiding van functies van de WP Bakery builder.

 • Mooi en overzichtelijk vormgegeven.
 • Makkelijk om mee te werken, je hoeft geen code te gebruiken.

 • Heeft standaard veel plugins in het content management systeem van WordPress, waardoor de website iets trager kan laden.

flatsome wordpress theme

4. Flatsome WordPress Theme

Wil je een webshop beginnen, dan is wellicht het Flatsome WordPress theme de beste optie. Dit theme is het meest verkochte webshop website op ThemeForest en werkt met WooCommerce, die populairste plugin van het moment om een webshop mee te bouwen.

De bouwers pretenderen dat het ook een snelle website is, dat is nog wel eens het probleem bij webshops die vaak wat zwaarder zijn. Verder kun je de sale pagina’s in verschillende formaten opmaken en is de website – en dat is handig bij webshops – ook makkelijk in andere talen te zetten. De WPML plugin kan makkelijk worden geïntegreerd.

 • Het best scorende theme voor webshops. Ze hebben veel kennis & tools verwerkt in dit theme om je producten te kunnen verkopen.
 • Geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Belangrijk, want veel mensen kopen tegenwoordig via hun tablet of smartphone.

 • Ze hebben hun eigen page builder, en er is geen mogelijkheid om bijvoorbeeld de WP Bakery builder te gebruiken.

enfold wordpress theme

5. Enfold WordPress theme

Het Enfold WordPress theme stond in het verleden altijd stipt op nummer 2 in de best verkopende lijst op ThemeForest. De populariteit van dit theme is iets tanende, maar nog steeds is het een heel fijn theme om mee te werken. Met name voor de beginners is het een goed theme. Het is heel degelijk en betrouwbaar en heeft niet zoveel functies, bevorderlijk voor het overzicht.

 • Minder functies, waardoor het overzichtelijker is om ermee te werken, vooral voor beginners.
 • Snel en makkelijk te installeren.

 • De populariteit is iets tanende, er worden minder van verkocht.
 • Er worden niet veel nieuwe demothemes gelanceerd. De keuze is beperkt in vergelijking met andere populaire themes.

uncode wordpress theme

6. Uncode WordPress theme

Dit theme heeft zich in een paar jaar tijd een vaste positie in de TOP 10 verworven. Het Uncode WordPress theme valt op door zijn minimalistische opmaak. Er is veel zorg besteed aan de vormgeving. Daarnaast heeft het theme nog een pluspunt: de front editor. Dat betekent dat je in de pagina’s zelf aanpassingen kunt verrichten. Je hoeft dus niet naar het cms van WordPress over te schakelen om aanpassingen te doen.

Nog een pluspunt: de Wireframes plugin stelt je in staat om gemakkelijk meer dan 400 zorgvuldig ontworpen sjablonen te importeren in je website.

 • Mooie opmaak, minimalistisch en overzichtelijk.
 • Frontend opmaak programma.
 • Veel extra’s, zoals de Revolution slider, Layerslider en de Wireframes plugin.

 • Oogt wellicht een beetje saai voor sommigen door de minimalistische opmaak, maar smaken verschillen 🙂

uncode wordpress theme

7. Bridge WordPress theme

Een mooi en elegant theme is het Bridge WordPress theme, dat ik al voor verschillende klanten heb gebruikt. Ook bij dit theme kun je kiezen uit mooi vormgegeven themes, die sierlijkheid en rust uitstralen. Bridge heeft ook uitgebreide functies om de website op maat te maken.

Er zijn meer dan 350 demo themes, dus je kunt er alle kanten mee op. Er zijn bijvoorbeeld veel mogelijkheden om de lettertypes in te stellen. Ook kun je custom fonts (gekochte lettertypes…) erin integreren. Fijn om mee te werken.

 • Veel mogelijkheden om de website op maat te maken.
 • Mooie en veel keuze in demo websites.

 •  Veel plugins in het cms, waardoor de website minder snel kan laden.

newspaper wordpress theme

8. Newspaper WordPress theme

Last but not least, het Newspaper WordPress theme, een van de populairste nieuws websites. Onlangs heb ik deze nog weer gebruikt en het blijft een prachtig theme met ongekende mogelijkheden om een eigen nieuwssite op te bouwen. Er is nu ook de mogelijkheid om cloud templates te gebruiken, waardoor de website sneller laadt. Een aantal demo websites zijn met deze PRO functie uitgerust. Ze gaan echt met de innovaties mee.

Ook in het Themepanel met de vele opties kun je alles aan de website veranderen. Newspaper heeft ook de mogelijkheid van AMP waarmee veel nieuws websites werken.

 • Veel innovaties in de website verwerkt, zoals AMP en Cloud templates.
 • Veel keuze uit demo’s, variërend van een techsize tot video nieuws.
 • Het theme bestaat al vele jaren, heeft veel kennis en een goede support in huis.

 • Het is soms even zoeken naar de juiste functies van het theme. Er zijn zoveel mogelijkheden, dat dit niet altijd even duidelijk is. Gelukkig kun je support vragen om hulp.

Conclusie

ThemeForest heeft veel moois te bieden en je slaagt bijna altijd, als je op zoek bent naar premium WordPress themes. Hoe meer er verkocht worden van een theme, des te beter het theme vaak is.

Wel krijg je dan een theme dat ook door veel anderen wordt gebruikt. Toch kun het theme eigen maken meteen eigen stijl en vormgeving door de vele functies die de themes hebben.

Veel verschuivingen in de TOP 10 van beste themes op ThemeForest zie je niet. Sommige themes zitten er al jaren in en dat is niet voor niets. Het zijn gewoon KEIgoede themes die kunnen wedijveren met elke professionele website.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in