Negen gave WordPress website templates die ik kocht

2
892

Je wilt graag een nieuwe WordPress website template kiezen, maar wat is nu een geschikt template?

Op ThemeForest kun je een keuze maken uit honderden templates. De ene is nog uitgebreider dan de andere. Leuk die enorme keuze bij ThemeForest, maar vaak zie je door de bomen het bos niet meer.

Laat ik eens een voorzetje doen en negen templates voor je uitkiezen die ik zelf heb aangeschaft.

Weet je hoe ik een template kies? Daar gaat wel enige tijd aan vooraf. Ik zoek, kijk, dub, twijfel, kijk nog een keer, zet het even van me af, ga toch weer kijken en uiteindelijk besluit ik te kopen.

Het is goed om het op je in te laten werken, maak geen overhaaste beslissing en krijg een goed gevoel over de template die je wilt aanschaffen.

Want je moet er jaren mee werken. Ik heb er twee maanden over gedaan dat ik Newsmag ging kopen. Echt. Maar het is een goede keuze geweest. Je kunt natuurlijk ook na twee dagen al een theme kopen als je er een goed gevoel over hebt 🙂

WordPress website templates

Mijn criteria voor de WordPress website template die ik koop? Ze moeten er mooi en stijlvol uitzien, goed worden verkocht (populair = goed), een goed bereikbare en deskundige support afdeling hebben en veel mogelijkheden.

Hieronder een overzicht met de templates die ik in de afgelopen tijd heb gekocht. Stuk voor stuk fijne templates, die ik anderen aanraad.

1. Avada WordPress theme

avadaJe ontkomt er bijna niet aan; het is het meest verkochte template van ThemeForest. En terecht, want Avada ziet er professioneel uit, heeft veel mogelijkheden en is stabiel en snel. Ik gebruik het voor mijn klanten. Je kunt het helemaal aanpassen aan de specifieke look-and-feel van mijn klant. Goede support ook. Al een paar vragen gesteld en binnen een dag kreeg ik het juist antwoord.

2. Enfold WordPress theme

enfoldDit template heb ik voor de plaatselijke turnvereniging gekocht, die ik – als vrijwilliger voor de club en vader van twee turnende dochters – gratis voor ze heb gebouwd. Ook eentje die in de top van de meest verkochte WordPress website template zit. Deze populaire templates worden vaak lang ondersteund met support en nieuwe updates. Hier zit ook een forum bij. In principe kan een forum overal bij geplaatst worden, maar niet ieder template zorgt voor de opmaak en styling van dat forum. Enfold doet dat wel en zo ziet je forum er ook gelikt uit.

3. Newsmag WordPress theme

newsmagDe opvolger van ‘Newspaper’, ook al zo’n populair template. Dit is het template dat ik gebruik voor WPjournalist, en het template had in drie maanden al meer dan duizend verkocht. Het is een heerlijk template om een portal te beginnen. Met nieuws of een ander onderwerp, zoals WordPress… Het is ook een goed gebouwd template (goed gecodeerd), dus het laadt snel en presteert goed. Het handige is dat je met een druk op de knop naar een hele nieuwe vormgeving/stijl kunt switchen, bijvoorbeeld naar het mooie ‘classic blog’.

4. Javo WordPress theme Directory

Dit is een specifiek template dat ik gekocht heb. Een directory website is een soort van database waar je allemaal gegevens in kunt stoppen en waar je als bezoeker naar informatie kunt zoeken. Je kunt er bijvoorbeeld een ‘fotografen’ database van maken. Met een overzicht van honderden fotografen. Als je een fotograaf nodig hebt, kun je in de database zoeken op naam, maar je kunt ook aan de hand van de kaart (google maps) op locatie zoeken waar die fotograaf woont. Dit is een van de betere en nieuwere directory templates.

5. Directory pro

Toch nog een tweede directory, de meest populaire die ik ook heb aangeschaft voor Vrijwilligerswerk-in-buitenland. Er zijn veel mogelijkheden met dit template en ik heb gekozen voor een kaart op de voorpagina, omdat bezoekers meestal weten in welk land ze vrijwilligerswerk willen doen. Het template is al wat ouder, maar heeft nog een goede support en wordt nog geupdate.

6. Sweetdate

wordpress website template sweetdate Het lijkt op een datingsite, maar je kunt er ook prima andere soorten websites mee maken. Je kunt er bijvoorbeeld een car sharing website van maken, waarbij je lifters en automobilisten aan elkaar koppelt. Het is een soort van vraag-aanbod site dus. Mooie vormgeving en fijn om mee te werken.

7. Kleo WordPress theme

Dit is het WordPress website template die ik gebruikte voor Reis om de Wereld, de reiswebsite waarvan ik al jaren eigenaar ben. Het template heeft een goede zoekfunctie en dat staat ook centraal op de voorpagina. Wat ik nog niet gebruik, en wat de website bijzonder maakt, is de uitgebreide community functie. Je kunt met Buddypress een mooie community creëren, waar je bezoekers elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar kunnen chatten en zaken uitwisselen. Verder bevat het template een Visual Composer, waarmee je makkelijker pagina’s kunt opmaken. Deze zogenaamde pagebuilders worden steeds populairder en maken het de minder technische bouwers wat makkelijker om mooie pagina’s te maken.

8. OneCommunity WordPress theme

onecommunity templateIk had al ervaring met communities en daarvoor heb ik een paar jaar geleden OneCommunity aangeschaft. En hij staat nog steeds in Themeforest. Dit is echt een specifiek community template en laat mensen met elkaar in contact komen. Leden kunt er zelf een nieuwe groep beginnen en dat maakt het heel interactief. Ook weer op basis van Buddypress, de meest populaire community plugin van WordPress.

9. The7 WordPress theme

The7 templateDeze moet je echt even zien. Zo fijn! The7 is een van mijn favorieten, een mooi gestyleerd template waar je van alles mee kan. Er zijn alleen al enkele tientallen verschillende voorpagina’s waar je uit kunt kiezen en die je ook makkelijk kunt instellen. Ook hele mooie fotogallerijen en pagina’s om je portfolio te laten zien. Ook het forum op basis van bbPress ziet er goed uit. En wat je niet zo vaak ziet; ze hebben bij The7 WordPress theme ook een e-mail template ontwikkeld dat perfect aansluit bij de website.

Dit zijn er al negen! Ik zou er nog meer kunnen opnoemen, maar dit zijn wel de beste die ik gekocht heb en waar ik goede ervaringen mee heb opgedaan.

UPDATE! Ik wil er nog eentje noemen: BeTheme. Deze heb ik gebruikt om een WordPress website helemaal op maat te maken. Echt een alleskunner waar je veel mogelijkheden mee hebt!

Wil je een gratis theme? Dan kun je beter mijn artikel 24 gratis responsive WordPress themes lezen.

Heb je zelf ook een tip? En misschien niet van Themeforest maar van een andere template aanbieder? Mag hoor. Ik ben benieuwd…

 

2 REACTIES

 1. Beste Marcel,

  Ik heb een eigen blog en ik wil al een lange tijd een leuke Nederlandstalige thema, kan je dat ook bij Newsmag kopen? Want hoe zit dat nou eigenlijk?

  Ik hoor graag van je!

  Groetjes,
  FitwithAzjien

 2. Ha Azjien!

  Newsmag (wat ik gebruik voor WPjournalist) is niet specifiek een Nederlandstalig thema. Je koopt het bij Themeforest (http://themeforest.net/item/newsmag-news-magazine-newspaper/9512331) en hebt dan een Engelstalig theme.

  Ik heb even naar je blog gekeken (leuk!) en zie daar verschillende Engelse passages, zoals ‘leave a comment’ of ‘by’. Deze woordjes moet je vertalen via Poedit. Google maar eens. Is best lastig voor iemand die geen idee heeft van techniek, want je moet een bestand aanpassen en via ftp weer uploaden. Maar er zijn wel tutorials voor op het internet te vinden waar dat precies wordt uitgelegd.

  Maar… Het leuke van Newsmag (dat ik met veel plezier gebruik…) is dat je deze Engelstalige woorden bij de ‘options’ (bij hun heet het Theme panel) kunt vertalen. Dat is lang niet bij elk theme het geval, maar dus wel bij Newsmag. Je hoeft daarvoor geen verstand van techniek te hebben, maar kunt onder ‘Theme panel, translations’ veel (echter niet alle) woorden vertalen, zoals ‘previous article, ‘read more’, etc.

  Dus het overwegen waard als je graag je site helemaal in het Nederlands wilt hebben.

  groet!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in