De negen voordelen van WordPress, op een handig lijstje 

0
322
de negen voordelen van wrdpress

Wat zijn nu de voordelen van WordPress? Het wordt mij vaak gevraagd.

Want nog steeds wordt er wel eens gezegd dat je WordPress niet moet gebruiken, omdat het onhandig, complex en onveilig is.

Maar dat is klinkklare onzin.

WordPress zag in 2003 het levenslicht en is sindsdien alleen maar gegroeid. Afgelopen jaar steeg het aantal gebruikers opnieuw: 27 procent van alle websites wereldwijd worden met WordPress gemaakt. Begin van 2016 was dat nog 25 procent.

Waarom kiezen zoveel mensen voor dit content managementsysteem?

Ik heb voor mezelf een overzichtelijk lijstje gemaakt waarom WordPress zo veel voordelen heeft.

Let op, daar gaan we. 

Dit zijn de voordelen van WordPress:

1. vijf minuten installatie

Op de website van WordPress staat dat je binnen vijf minuten (de beroemde 5-minuten installatie) online kunt zijn met een WordPress website. En dat klopt! Je kunt de software van WordPress naar je computer downloaden, vervolgens bij je hostingpartij installeren. Daarna nog een paar instellingen aanpassen en je bent online!

2. Populairste cms

Het is het populairste cms ter wereld. Er wordt continu door vele ontwikkelaars aan gewerkt om het te verbeteren en te verfijnen. Je hebt dus een geweldig goed content management systeem. Omdat het zo populair is, komen er steeds meer hostingpartijen die specifieke WordPress hosting aanbieden.

wordpress-populair

3. Veelzijdig

WordPress is een alleskunner. Vroeger kon je er alleen een blog mee maken, maar tegenwoordig is alles mogelijk, van een corporate website tot een community. Van een forum tot een nieuwssite. De mogelijkheden zijn onbegrensd.

4. Goed vindbaar in zoekmachines

Google is gek op WordPress. Het systeem en de onderliggende codes zitten zo goed in elkaar dat zoekmachines Deze websites, mits goed geoptimaliseerd, hoog in de zoekresultaten weergeven.

5. Vrijheid en flexibiliteit

Je hebt binnen WordPress veel vrijheid om zelf te bepalen hoe je website eruit ziet. Je kunt je eigen themes uitzoeken, daarna het theme naar eigen believen aanpassen, maar je kunt ook allerlei extra functionaliteiten eraan toevoegen met de plugins. Met WordPress kun je (bijna) alles bouwen.

6. Makkelijk te gebruiken

Het cms van WordPress is gebruiksvriendelijk. Om bijvoorbeeld artikelen toe te voegen, gebruik je de editor en die lijkt veel op het tekstverwerking programma van Microsoft Word. Je kunt je tekst vervolgens makkelijk zelf publiceren.

7.Responsive

Het content management systeem is ook responsive en je kunt het vanaf je computer, tablet of smartphone bedienen. En dat vanaf elke locatie ter wereld, want je kunt overal op een computer of tablet inloggen.

8. veel hulp en handleidingen

Er is een grote community die je kunt benaderen voor vragen en problemen over je website. Ze zijn vaak heel behulpzaam en willen je graag vooruit helpen. Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen op het forum van WordPress. Verder heeft WordPress goede documentatie en handleidingen beschikbaar om je verder te helpen.

9. Het is gratis!

Niet onbelangrijk, WordPress is gratis! Je hoeft er niets voor te betalen, kunt het gratis downloaden. Dat geldt ook voor veel themes en plugins, die vaak een gratis en een premium versie heeft. De gratis versie heeft wat minder mogelijkheden dan premium, maar is vaak prima te gebruiken voor je website.

Dat waren de belangrijkste!

Hoewel er natuurlijk nog andere goede content management systemen zijn, peins ik er niet over om te switchen naar een ander.

De voordelen van WordPress wegen daar niet tegenop.

Ben jij ook zo enthousiast over WordPress? Ik hoor het graag van je waarom.

voordelen-van-wordpress infographic

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in