Hoe snel is jou website? Met de tool PageSpeed Insights kun je dat goed meten. De snelheid van een website is heel belangrijk. Als een pagina te lang moet laden, heb je kans dat de bezoeker wegklikt.

Gemiddeld is de spanboog van een bezoeker acht seconden, die van een goudvis is nog langer. Het is dus zaak om over een snelle website te beschikken. Google waardeert websites die snel laden, beter. Gemiddeld mag een website niet langer dan 1 tot 2 seconden laden.

Hoe werkt PageSpeed Insights?

  1. Je gaat naar PageSpeed Insights en vult daar in het invoerveld je websitedomein in.
  2. Vervolgens druk je op ‘analyseren’ en daarna duurt het even voordat Google je website heeft geanalyseerd.
  3. Daarna geeft de tool een overzicht welke score je hebt, zowel mobiel als op de pc. Ook krijg je een overzicht van meldingen hoe je de website sneller kunt maken.

De score heeft een waarde tussen 0 en 100 procent en wordt met kleuren aangegeven.

 GROEN  – Je website scoort goed! Deze score is vanaf 85 punten.
 GEEL – De snelheid kan nog wel wat beter, overweeg om dit te doen met een aantal ingrepen. Vanaf 65 punten wordt de score geel.
 ROOD – Je website is te traag en je kunt echt een paar verbeteringen doen om je website sneller te maken. Dit geldt voor een score van onder de 65 punten.

De meldingen variëren van het optimaliseren van afbeeldingen tot het instellen van de browsercaching. Afbeeldingen kun je bijvoorbeeld optimaliseren met een plugin, WP Smush. Deze zorgt ervoor dat je afbeeldingen worden gecomprimeerd, waardoor een pagina minder ‘zwaar’ wordt en sneller laadt.

Google-pagespeed-insights1Met PageSpeed Insights worden twee zaken gemeten:

  • de tijd voor het laden van de website boven de vouw.
  • de tijd voor het laden van de hele pagina.

PageSpeed Insights is een van de populairste en bekendste snelheidsmeters van websites. Daarnaast heb je bijvoorbeeld nog Pingdom Speed en GMetrix die je kunt gebruiken voor het meten van je website snelheid.

 

RECENSIES OVERZICHT
Hoe belangrijk voor je website?
Gebruikersvriendelijkheid
Betrouwbaarheid
Vorig artikelGoogle Analytics gebruiken, zo doe je dat
Volgend artikelFotoprogramma Paint.NET
snelheid-meten-pagespeed-insightsDeze is belangrijk voor het meten van de snelheid van de website. Een heel simpele, maar gebruikersvriendelijke tool waarmee je regelmatig even je site kunt testen. 5 sterren!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in