Het starten van een WordPress affiliate site, hoe doe je dat?

0
657
starten-van-een-wordpress-affiliate-site

Het internet biedt je uiteenlopende manieren om geld te verdienen. Eén van de meest populaire manieren is tegenwoordig het starten van een WordPress affiliate site. Met een affiliate site kun je namelijk geld verdienen met producten die je zelf niet verkoopt.

Dit klinkt misschien vreemd, maar dat is het niet. Met een affiliate site verwijs je namelijk naar bestaande websites of webshops. Als bezoekers dan een product kopen, krijg jij daar een bepaald bedrag voor (ook wel commissiegeld genoemd). Wil je een affiliate website beginnen, dan is het verstandig om de mogelijkheden van WordPress te gebruiken. Hoe dat precies in zijn werking gaat, leggen we je hier uit.

Stap 1: kies een type affiliate site

De belangrijkste keuze die je gaat maken is wat voor soort site je gaat aanbieden. Niet elke site is even succesvol in het trekken van bezoekers. Hoe meer bezoekers, des te meer potentiële klanten je door kunt sturen naar je partner(s).

Daarom is het belangrijk om een site te bouwen waar veel mensen op afkomen, die hoog in de zoekmachine noteringen staat. Over het algemeen kiezen affiliate marketeers voor een vergelijkingssite, review websites, affiliate webshop of sites met dagelijkse deals.

Dit zijn websites waar mensen specifiek naar zoeken, omdat ze er graag achter willen komen welk product het beste bij hun wensen en portemonnee past. Vaak is het beter om hierbij een specifieke productsoort te kiezen; een bredere doelgroep betekent een grotere concurrentie.

Stap 2: laat een WordPress affiliate site bouwen

Heb je eenmaal gekozen wat voor affiliatie website je gaat maken, dan is het tijd om de site te gaan bouwen of te laten bouwen. Je kunt niet zomaar een site online gooien met wat tekst er op en verwachten dat je veel bezoekers trekt die ook nog eens doorklikken.

Het is belangrijk dat je echt een website ‘in elkaar zet’. WordPress biedt je daar gelukkig genoeg tools voor. Het is gebruiksvriendelijk en sluit naadloos aan op zoekmachine-eisen. Je kunt je webdesign helemaal toespitsen op je doel en bovendien kiezen voor diverse plug-ins en advertenties die je bezoekers nog betere informatie geven.

Je kunt via de site van WordPress een site aanmaken, maar het is wellicht beter om een site te maken via een dedicated host. Hiermee profiteer je vaak van een nóg betere site, toegespitst op je bezoekers. Kies tenslotte een goede domeinnaam en je site is klaar om online te gaan.

Stap 3: kies je affiliate partners

Als je naar de website van een bedrijf gaat zie je vaak ergens een kopje genaamd “affiliate programma”. Als je dit aanklikt kom je er achter wat er mogelijk is op het gebied van affiliate marketing. Het is in ieder geval slim om producten en bedrijven te kiezen die online een goede reputatie hebben opgebouwd. Hoe meer er verkocht wordt via deze webshops, des te meer jij er aan verdient. Kijk ook eens naar hoe goed ze huidige affiliate partners behandelen en wat de algemene voorwaarden zijn. Het is aan jou om een affiliate partner te kiezen die in een niche zit en waar je (samen) winst mee kunt maken.

Stap 4: vul je site met content

Een site die online staat maar geen content heeft is natuurlijk niet echt een site te noemen. Daarom moet je WordPress affiliate site natuurlijk nog met content gevuld worden. Je kunt dit op twee manieren doen: of je schrijft zelf artikelen of je laat dit aan anderen over. Let er wel op dat artikelen van een goede kwaliteit moeten zijn. Dit overtuigt bezoekers nog beter om producten te kopen. Ook komen artikelen van hoge kwaliteit hoger terecht in zoekmachines.

Stap 5: beheren en promoten

De laatste stap die we hier bespreken is het beheren en promoten. Als je affiliate website een tijdje in de lucht is merk je vanzelf of er veel of weinig bezoekers komen. Zijn het er weinig, dan kan het er aan liggen dat je je net niet in de juiste niche bevind of dat je artikelen niet optimaal geschreven zijn. Hou dus altijd in de gaten welke artikelen het het beste doen, zodat je op de lange termijn steeds betere affiliate teksten gaat schrijven. Een goede manier om meer bezoekers naar je site toe te trekken is overigens door je website op (sociale) media te promoten. Door speciale tools te gebruiken word je een echte affiliate expert. Je kunt bijvoorbeeld een speciale plugin gebruiken die automatisch affiliate links in je artikel zet. Lees het artikel Automatisch affiliate links in je website zetten.

Vragen of hulp nodig?

Nicetoclick is een internet bureau gespecialiseerd in het bouwen van professionele WordPress websites en affiliate- en vergelijkingssite. Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor het uitbesteden van je onderhoudswerkzaamheden door middel van een WordPress onderhoudscontract. Wij staan open voor al je vragen en bespreken graag de mogelijkheden met betrekking tot je eigen idee.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in