Steel deze 5 video website templates

0
649

Wel eens gedacht aan een eigen video kanaal, waar je video’s voor een specifieke doelgroep kunt aanbieden? Het is heel goed mogelijk. Ik geef je 5 voorbeelden van succesvolle video website templates.

Tegenwoordig kun je heel makkelijk bij YouTube of Vimeo al je video’s plaatsen op een eigen account. Maar je bent dan wel aan hun regels gebonden en hebt weinig mogelijkheden om bijvoorbeeld eigen functionaliteiten toe te voegen. Of er geld mee te verdienen.

Video website portal

Als je zelf alles in de hand wilt hebben, kun je het beste zelf een video website portal opzetten. Er zijn de laatste tijd prachtige themes van Themeforest bijgekomen om zelf een video website portal over een specifiek onderwerp te maken.

Je wilt bijvoorbeeld een video portal maken over turnen. Met filmpjes van bekende turners, instructievideo’s die je zelf hebt gemaakt van trainingen, interviews met turners, filmpjes die turnclubs kunnen insturen.

Deze video websites bieden uitgebreide mogelijkheden:

  • filmpjes embedden via YouTube;
  • of zelfgemaakte video’s uploaden;
  • toevoegen van reviews;
  • je kunt ook instructievideo’s afschermen achter een betaalomgeving;
  • of de video portal aanvullen met een webshop of community.

Er is zoveel mogelijk met een eigen gehoste video website portal…

Het grote voordeel van zelf gehoste video portals is dat ze over een specifiek onderwerp gaan. En dat is steeds vaker het probleem aan het worden bij YouTube en Vimeo. Door het grote aanbod is het lastig om de video’s te vinden waar jij specifiek naar op zoek bent.

Op Themeforest staan een aantal interessante video websites templates, specifiek voor video, die jou filmpjes prominent op de website plaatsen, in een bijpassend design, met goede mogelijkheden om het via social media te delen.

Hier zijn de beste 5 video website templates:

1. NewsTube – Magazine Blog & Video

NewsTube – Magazine Blog & Video is een specifiek video website gemaakt van WordPress. Je hebt de mogelijkheid om een slider toe te voegen en uitgelichte video’s te laten zien, die jij wilt. NewsTube kan worden ingericht als magazine, blog of video website, is responsive en heeft veel opties.

In het uitgebreide theme options panel kun je de website aanpassen naar je eigen smaak en wensen, precies zoals je zelf in gedachten hebt. Je kunt kiezen uit vele layouts en NewsTube ondersteunt de belangrijkste kanalen, zoals het embedden van filmpjes uit YouTube en Vimeo. Kortom, een mooi & stoer video website template.

Verdere pluspunten: responsive design en retina ready, drag & drop page builder, Ajax navigatie, SEO geoptimaliseerd, geschikt voor meerdere talen. Ook een goede support ontbreekt niet. En je kunt een demo ook uitproberen door in het cms in te loggen.

Na en paar maanden al meer dan 500 verkocht. Een van mijn favorieten!

2. VidoRev – Video WordPress Theme

VidoRev is een van de meestverkochte thema’s van ThemeForest. En terecht, want het is een veelzijdig thema met veel mogelijkheden en je kunt AMP instellen voor individuele berichten. Bezoekers kunnen na inloggen ook hun eigen video posten, als je dat wilt. Uiteraard kun je ook een community toevoegen met Youzer, een mooi vormgeven community dienst die geïntegreerd is in dit thema.

3. VideoTouch

VideoTouch heeft een clean, modern en eigentijds design, en kan gebouwd worden met de TouchSize Layout Builder die je ongelooflijk veel mogelijkheden geeft om de pagina’s vorm te geven. Met unlimited layouts. Natuurlijk is de site responsive en ziet het er goed uit op elk apparaat. VideoTouch is respects your content, zeggen de makers, want het is goed zichtbaar op mobiel.

De website is goed gedocumenteerd en heeft de beschikking – voor wie dat interesseert – over Twitter Bootstrap. Ook de Google Fonts zijn geïntegreerd. Verder kun je de demo content installeren, waardoor je meteen een bijna kant-en-klare website hebt.

4. VideoTube

Je favoriete video’s kun je ook delen via VideoTube, een video website template dat ook al honderden keren is verkocht. Populair dus. Elke video is via VideoTube simpel te delen via de social media knoppen en gebruikers van de site kunnen zelf ook video’s toevoegen, waardoor je een echte community kunt creëren.

Uiteraard kun je ook zelf gemaakte video’s plaatsen zonder eerst op YouTube te zetten. Je kunt de video’s ook liken, het aantal views bijhouden en ook reacties geven.

5. True Mag

De beste bewaar ik voor het laatst: True Mag is een robuuste video website template voor video hosting, video magazine en portfolio. Het is een van de best verkochte specifieke video templates, die inmiddels door meer dan 2000 gebruikers is gekocht.

Je kunt de video’s op verschillende manieren eruit lichten: populair, trending, gerelateerde video’s, maar ook van de topbijdragers of de meest gelikedte. Dit video website template heeft ook de Social Locker Plugin, dat wil zeggen dat gebruikers eerst de video moeten delen via social media voordat ze de video kunnen zien.

Nog een speciale optie in True Mag: de Video Ads Plugin. Er wordt eerst een advertentie afgespeeld voordat je de video kunt zien. Net zoals vaak bij YouTube gebeurt.

De Visual Composer zorgt ervoor dat je de pagina’s makkelijk kunt opmaken met de drag & drop functie.

Verder: een mega menu, responsive advertentieruimtes, een ratingsysteem, compatible met de vertaal plugin WPML, integratie mogelijkheden met:

  • WooCommerce (webshop);
  • BuddyPress (om een community te bouwen);
  • bbPress (forum);

Wow!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in