Stijgende lijn van WordPress cms zet zich voort

0
15
stijgende lijn wordpress

Begin 2021 zet de stijgende lijn van het WordPress cms zich voort: is is populairder dan ooit!

Een jaar geleden werden 35,4 procent van alle websites ter wereld met WordPress gebouwd. in Januari 2021 was dat percentage 39,5 procent, een stijging van ruim vier procent!

WordPress cms populariteit

WordPress is nog steeds met afstand het populairste content management systeem ter wereld en domineert de bouw van de websitemarkt. Als je kijkt naar de andere open source systemen, dan verliezen zij terrein. Het gebruik van Joomla daalt al een paar jaar is is nu 2,2 procent. Maar ook Drupal daalde afgelopen jaar van 1,7 naar 1,5 procent. TYPO3, een cms dat bijvoorbeeld door overheidsorganisaties wordt gebruikt, heeft ook een dalende trend te pakken.

populariteit wordpress overzicht concurrenten
Bron: W3Techs

De suprematie van het WordPress cms is dus groot en de ruim vier procent stijging is de grootste in de afgelopen tien jaar.

De verklaring kan gezocht worden in een belangrijke vernieuwing in WordPress met de komst van de Gutenberg editor. Deze editor waarmee je met behulp van blokken een artikel of pagina opbouwt, zorgde mede voor een flinke boost. Zo wordt het nog makkelijker om zelf websites te bouwen.

Maar ook het hoge tempo van verbeteringen draagt eraan bij. Dit jaar waren er weer veel nieuwe releases, waaronder WordPress 5.6.

State of the Word

Naast de open source systemen zijn er ook commerciële partijen met hun eigen – vaak betaalde – content management systemen. Denk aan Wix en Squarespace. Deze twee commerciële concurrenten blijven redelijk stabiel en schommelen rond de 1,5 procent van het wereldwijd gebruik.

Echter…

Deze getallen vallen in het niet bij de stijging van WordPress, dat ook in 2021 veel mooie dingen in petto heeft. Dat kun je beluisteren in The State of The Word, waarin oprichter Matt Mullenweg aan het eind van elk jaar terugblikt en ook vooruitkijkt naar de toekomst van WordPress.

De groei is er nog niet uit; het WordPress cms blijft ongekend populair. De voorspelling is dat dit jaar de magische grens van 40 procent zal worden overschreden.

En tot slot nog een leuk statistisch feitje: het WordPress cms kruist dit jaar de lijn van websites die niet of door een onbekend door een cms zijn gebouwd. Nog een mooie mijlpaal. Een WordPress website laten maken is dus nog steeds een goede optie voor een toekomstvaste website.

statistiek populariteit wordpress
Bron: W3Techs

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in