Super eenvoudig quotes maken voor social media

0
25198
quotes maken

Quotes maken voor social media is enorm populair. Het is een mooie manier om je gedachten, standpunten of gevoelens te delen. Kun je goede quotes maken, dan heb je kans dat het ‘viral’ gaat en vele malen wordt gedeeld.

Ik gebruik tegenwoordig verschillende tools om quotes te maken. Ik geef je een fijn lijstje van zes quotesmakers.

1. QuotesCover

QuotesCover.com is een van de makkelijkste manieren om een tekstquote in een foto quote om te zetten.

Deze website is specifiek bedoeld om covers te maken voor Twitter, Facebook of andere social media. Je kiest eerst een quote van de website of je eigen quote, daarna ga je naar de volgende stap en kiest om welke social media het gaat.

Vervolgens kun je in stap drie het design kiezen. Verschillende lettertypes, kleuren, achtergronden, noem maar op.

Heel uitgebreid en heel simpel, omdat je met een next en previous knop een nieuw design krijgt. Makkelijker kan het niet.

quotescover-over-facebook

2. Fotor.com

Een fijne quotes maker is Fotor.com, waarmee je quotes maar ook fotocollages kunt maken.

Je kunt kiezen uit verschillende templates met achtergronden en vervolgens zet je de quote erin.

Daarna kun je de afbeelding van de quote downloaden, of mailen naar de verschillende social media kanalen, zoals Facebook of Pinterest.

3. Canva.com

Canva.com is deels een betaalde tool, en heeft veel mogelijkheden om een mooie quote op een foto te zetten.

Het is meer dan een foto, want je kunt ook kiezen uit infographic achtige templates. Een aantal design zijn gratis, maar de mooiere natuurlijk niet.

Maar alle designs kosten maar een dollar. Dus te overzien. Bij Canva kun je de quotes ook delen en bewaren, zodat je je eigen quotespagina kunt creëren. Canva is een van mijn persoonlijke favorieten.

canva-quotesmaker

4. Tegelspreukmaker.nl

Quotes maken kun je ook met Tegelspreukmaker, een Nederlandse website waar je de bekende teksten op een tegeltje kunt zetten.

Nog steeds populair, maar niet heel origineel. Ook makkelijk te delen en hun verdienmodel is dat je ook de spreuk om een mok of echt tegeltje kunt laten zetten. Daar betaal je dan wel voor.

tegelspreuk-nederland

5. PicMonkey

PicMonkey is ook een prima quotemaker, met veel mogelijkheden. Via de editor kun je een foto of achtergrond uploaden of uitkiezen.

Met veel designmogelijkheden, zoals een schaduw of effect geven aan je beeld. Je kunt het een maand gratis uitproberen, en de foto editor kun je zonder je te hoeven inschrijven, gebruiken.

picmonkey-quotemaker

Bonustip!

Buffer heeft sinds enige tijd de tool Pablo waarmee je makkelijk quote kunt maken en met een paar klikken direct op jou social media kunt zetten.

Je moet dan wel aangemeld zijn bij buffer. Maar heel handig.

pablo-buffer

PS. Wil je nog inspiratie opdoen voor leuke quotes? Hier nog een tip:

Een website die quotes verzamelt is Curated Quotes. Leuk om te zien wat er allemaal voor mooie quotes worden gemaakt en je kunt er ook inspiratie opdoen voor leuke quotes die mensen zelf hebben bedacht.

Ik heb zelf gebruik gemaakt van Goodreads, een enorme verzameling van quotes. 🙂

Quotes maken met de app

Er zijn ook veel apps beschikbaar waarmee je qutes kunt maken. Quotes Creator is een makkelijke manier om citaten te maken en delen met de wereld. Je kunt ook je eigen watermerk, logo en QR-code toevoegen.

Nog een andere app is  WordSwag, die is te downloaden zowel op de iPhone als op Android apparaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in