Website popups, je haat ze of je houdt van ze

0
347
website-popup

Je haat ze of je houdt van ze: website popups.

Ik kies voor dat laatste… Zelf gebruik ik ze namelijk regelmatig voor mijn website. Hoewel ik er eerst geen voorstander van was. 🙂

Door gebruik te maken van popups, kreeg ik twee keer zoveel inschrijvers (echt!) voor mijn nieuwsbrief. Ook studies bewijzen dat, soms krijgen websites drie tot vier keer zoveel conversie (verkopen) door een popup.

Okay, het is soms een beetje irritant als er ineens een website popup tevoorschijn komt.

Maar we zijn ook gewend geraakt aan de cookie boodschap die op iedere website te zien is als je daar voor het eerst komt.

Die vind ik persoonlijk nog een stuk irritanter, want ik weet nu zo langzamerhand wel dat bijna elke website gegevens van je opslaat.

Okay, laten we de beste website popups de revue laten passeren. Dit zijn de beste 8 website popups van het moment:

sumome-popup

1. SumoMe listbuilder

Momenteel maak ik gebruik van SumoMe voor nieuwe inschrijvers van mijn nieuwsbrief. SumoMe is een dienst waar je je op kunt abonneren. Hier kun je ook een popup activeren. Binnen vijf minuten heb je een account en je listbuilder op je website!

Gratis.

Ik heb de popup zo ingesteld dat als een bezoeker wil wegklikken, hij de popup krijgt te zien. Dit is de zogenaamde exit popup.

exit-popup-Sumome

Want als je de bezoekers kwijt dreigt te raken, heb je nog een laatste kans om aan te geven dat je een leuke nieuwsbrief hebt.

sumome-statistieken-popup

Bijna elke dag krijg ik wel een nieuwe inschrijvers. Afgelopen maand nog 44 nieuwe nieuwsbrieflezers (zie boven het statistiekje).

2. Layered website popups

Dit is een plugin die je kunt kopen bij Codecanyon, een ongelooflijk uitgebreide plugin waarmee je ook popups kunt maken.

Je kunt een website popup bijvoorbeeld na dertig seconden laten verschijnen, of pas na 50 of 70 % scrollen van de website tonen. Er zijn tientallen layouts te gebruiken. En zo heeft deze plugin erg veel mogelijkheden.

ninja-popups

3. Ninja popups

Een van de populairste popups op Codecanyon is Ninja Popups, die veel mogelijkheden heeft om een popup te bouwen. Kost slechts twee tientjes en is echt de moeite waard van het aanschaffen.

optin-monster

4. OptinMonster

OptinMonster wordt heel veel gebruikt. Het is een duurdere oplossing, want je betaalt flink voor het abonnement. Maar deze plugin is vermaard door z’n exit-intent technologie. Dat wil zeggen dat de plugin herkent wanneer de bezoekers de pagina verlaten. En dan laat OptinMonster precies op het juiste moment een popup zien.

optin-monster-exit-popup

Kijk, ik wilde net wegklikken bij bovenstaande website en toen verscheen deze popup. Mooi!

popup-domination

5. Popup Domination

PopUp Domination is ook een prima oplossing, die ook de mogelijkheid biedt om A/B testen te doen. Dat wil zeggen dat je de prestaties (het aantal klikken) van verschillende website popups met elkaar kunt vergelijken hoe deze het doen.

Scroll-Triggered-Box-popup

6. Dreamgrow Scroll Triggered Box

Dit is ook een fijne plugin, die gratis is te downloaden in de WordPress catalogus. Ik gebruik ‘m zelf ook wel eens een tijdje. Je kunt deze zo instellen dat de popup verschijnt, nadat de bezoeker voor de helft (of zelf in te stellen percentage) naar beneden scrolt.

De popup kan links of rechts in de pagina staan, en kan ook de pagina inschieten (animatie).

Het is een vrij simpele plugin, want de opmaakmogelijkheden zijn beperkt. Maar drukke popups leiden ook alleen maar af.

popup-pippity

7. Pippity

Een makkelijk te installeren plugin voor popups is Pippity, handig voor de minder technische lezers. Heel makkelijk in gebruik, makkelijk te installeren.

popup pipitty

En de popups zien er ook goed uit, zoals je hier boven ziet.

icegram-popup

8. Icegram

Een andere gratis plugin is Icegram, die meerdere marketing gerelateerde functies heeft. Het is een van de meest complete gratis popups van het moment.

Conclusie

Veel bezoekers komen maar één keer op je website. Het is dus zaak om in die halve minuut of zelfs paar seconden de aandacht te trekken van de bezoeker.

En daar zijn popups prima geschikt voor. Het is een goed middel om lezers tot actie te bewegen. Ze zijn sneller geneigd om hun e-mail te geven als ze ineens de popup zien opkomen.

Zet je argwaan opzij en probeer het gewoon eens. En misschien word jij ook fan van website popups…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in