Inspelen op de actualiteit: website templates over Corona

0
20

Het Corona virus beheerst het nieuws en dat is bij de makers van ThemeForest ook doorgedrongen. Er worden momenteel diverse website templates over Corona ontworpen. Met plaats voor nieuws, statistieken, achtergronden en tips voor preventie.

De Amerikaanse John Hopkins Universiteit was een van de eerste nieuwsbronnen waar je via een overzichtskaartje kon achterhalen hoe het met de uitbraak van het Corona virus ging. Met daarin per land een overzicht van de nieuwe besmettingen, het aantal doden en ook inwoners dat is genezen van deze ziekte.

Dit kaartje werd onnoemelijk vaak geraadpleegd en aangehaald.

Kennis over Corona

Het is duidelijk, er is een enorme behoefte aan informatie en kennis over Corona, ook wel het Covid-19 virus genoemd.

De website bouwers van ThemeForest spelen daar goed op in. Inmiddels zijn er templates en themes met het onderwerp Corona of Covid.

Er zijn twee soorten:

  • De zogenaamde html templates. Dat zijn geen websites, maar een soort van landingspagina’s die je in je website kunt integreren. Vaak moet je ook wel wat verstand hebben van codes om zo’n template aan je website te koppelen.
  • Je kunt inmiddels ook enkele websites bouwen die geheel in het teken van de Corona staan. Zo heeft het Newspaper WordPress theme drie nieuwe theme demo’s ontwikkeld die over het corona virus gaan.

HTML templates over Corona

corona template 1

Laten we eens kijken naar die html templates. Een van de populairste van het moment is Covid-9 – Corona virus Medical Prevention Template, dat speciaal voor de Corona crisis is ontworpen en bewustzijn moet creëren voor de bevolking. Het is een template dat geschikt is voor medische instellingen die zich hiermee bezighouden.

Naast gegevens over de ziekte, kun je nieuws en achtergronden in het template kwijt. Er is keuze uit meerdere templates, met ook de mogelijkheid van overzichtskaartjes waar de ziektegevallen plaatsvinden.

Een tweede html template is het Coronavirus Prevention & Awareness HTML Template, met een mooi design, handgemaakte tekeningen en een uitgebreide support. Ook hier is het template bedoeld om inwoners bewust te maken van het gevaar van het virus en ze te infomeren over dit virus.

Website templates over Corona

Inmiddels worden er op ThemeForest ook complete websites aangeboden met als thema Corona. Een van de eerste zijn de makers van Newspaper, met bijna 100.000 verkochte themes het populairste magazine theme van het moment. Zij bieden al tientallen demo’s van verschillende onderwerpen, maar nu ook over Corona.

En niet één theme, maar liefst drie themes zijn er over dit onderwerp.

covid website themes

Een van de demowebsites van Newspaper geeft vooral een overzicht van de statistieken, een ander demo beschrijft meer het nieuws en achtergronden over de virusuitbraak. En er is zelfs een demo over het land Italië, het meest getroffen Europese land.

website statistieken over corona virusDe look-and-feel is helemaal ingezoomd op Corona, hoewel het toch een redelijk generiek nieuws template blijft. Wel staat er bovenin de pagina een overzicht van de statistieken, met besmettingsgevallen, doden en genezen patiënten.

Het Newspaper WordPress theme biedt echter wel veel mogelijkheden tot uitbreiding.

Je kunt video’s van YouTube toevoegen, je kunt er AMP-pagina’s mee maken en het is mobielvriendelijk.  Ook kun je andere plugins toevoegen, zoals het bbPress Forum, BuddyPress en WooCommerce.

Conclusie

Er is veel behoefte naar nieuws en achtergronden over het Corona virus. Goed dat website designers snel inspelen op deze actuele ontwikkelingen.

Je zag het een paar jaar geleden ook, toen de Bitcoin / cryptomunt kwam opzetten. Op ThemeForest zijn nu al tientallen themes die over dit onderwerp gaan, met specifieke elementen en functies over bitcoins.

Nu maar hopen dat de website themes over Corona ook een bijdrage leveren om de verspreiding van dit vreselijke virus te voorkomen en in te dammen.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in