Welk WordPress theme is dat?

0
19

Het zal je vast wel eens overkomen: je komt op een website die je prachtig vindt. En je wilt eigenlijk ook een soortgelijke website bouwen met dezelfde elementen en look-and-feel.

Maar hoe kom je erachter welk theme het is en of het überhaupt een WordPress website is.

Wel…

Er zijn online tools waarmee je dat kan uitvinden.

Is het WordPress?

Als je een nieuwe website bouwt, is het belangrijk om een goed theme te kiezen. En dan is het handig om op internet wat inspiratie op te doen bij andere websites, die je mooi vindt.

Als je een mooie website tegenkomt, wil je eerst weten of het wel een WordPress website is.

Je kunt dat achterhalen op IsItWP.com. Je voert de gewenste domeinnaam in en dan krijg je een melding of je website met WordPress is gebouwd.

isitwp.com

Welk WordPress theme is het?

De volgende stap is dat je bepaalt welk WordPress theme het is. Ook daar zijn – meerdere – online tools voor om dat te bepalen.

Eentje die al lang bestaat is What WordPress theme is that. Ook hier kun je weer een domeinnaam invoeren en vervolgens zoekt de tool uit welk theme het is.

what wordpress theme is that

Vervolgens krijg je een overzicht van het theme dat de website gebruikt, de maker, welk versie het is en nog een paar gegevens. Ook de website van de maker wordt getoond, zodat je snel kunt achterhalen waar je de website kunt kopen. Grote kans dat je op ThemeForest terecht komt, de grootste marktplaatss van websites ter wereld.

Als je weet welk theme is gebruikt, is dat een mooi startpunt om aan je nieuwe website te beginnen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in