WordPress checklist, wat heb je allemaal nodig?

2
1032

Het bouwen van een WordPress website is geen sinecure.

Er komt heel wat bij kijken voordat je een stevig fundament hebt gelegd voor een solide website.

Ik kwam de ultieme checklist tegen die ik graag met je wil delen. Alle stappen die nodig zijn om een WordPress website te bouwen staan in deze onderstaande grafiek.

Killer WordPress checklist

De killer WordPress Checklist geeft een overzicht van alle aspecten, van de voorbereiding tot de ontwikkelfase, van SEO tot onderhoud en beveiliging.

Een mooi lijstje om bij de bouw van elke nieuwe website binnen handbereik te hebben.

Killer WordPress Checklist [Infographic] by the team at Capsicum Mediaworks, LLP

Zit alles erbij of mis je nog iets? Laat het me weten…

2 REACTIES

  1. Dat is nogal een lijst! Ben me aan het verdiepen in wat er allemaal komt kijken bij bloggen – er is nog wel een drempel echt online te gaan want ik wil wel eerst wat moois creëren. Ik had een prachtige site via WIX gemaakt maar kwam erachter dat er geen contact-optie was bij elke post dus ben toen opnieuw gaan kijken en uitgekomen bij WordPress. Ik sta er van te kijken wat er allemaal bij komt kijken – ook qua technische kennis, ik bedoel een plugin, SEO, say whutt????? En ik dacht dat ik best handig was maar dit is wel op een andere level. Het lijkt me ook lastig een overzicht te bewaren soms met alle soorten social media en helemaal als je dan ook meerdere websites hebt. Ik bedoel dit is een artikel van een half jaar geleden krijg jij dan bijv. een notificatie dat er een nieuwe reactie binnen is? En op elk artikel? Of is het dan een kwestie van je websites afstruinen en alle artikelen bekijken op zoek naar een nieuwe reactie? Ik heb al je tips al gelezen en ga verder met mijn ‘research’ over bloggen en het hoe en wat. Hoe denk jij over fotografie? Is het nodig om een speciale camera hiervoor aan te schaffen? Ik las veel tips hierover, maar ik wil eerst kijken of het bloggen überhaupt wat voor me is voor ik honderden euro’s ga uitgeven aan apparatuur en professionaliteit. Of weet jij een budgetcamera hiervoor – als je dit nodig vind? Oh en nog 1 ding. Als je een Facebookpagina aanmaakt voor je blog, welke categorie kies je dan? Die van bedrijven of die van community?

  2. Hallo Jitske, er komt inderdaad best nog wat kijken bij het opzetten van een website. Als ik dat zo inschat, sta jij nog aan het begin. Maar het is inderdaad goed om wat op het internet rond te struinen om meer kennis op te doen. Ik heb ook alles via internet geleerd en alles wat je moet weten, vind je daar terug.

    Ik krijg inderdaad een notificatie als er een reactie is, zoals van jou. Ik heb ook ingesteld dat de eerste reactie van iemand niet direct zichtbaar wordt op de site. Ik moet deze eerst goedkeuren. Zo kun je bv spam voorkomen. De volgende reactie die je plaatst, zal dan wel direct verschijnen. Allemaal heel makkelijk in te stellen.

    Fotografie: ik maak zelf gebruik van mijn iPhone en veel gratis stockbureaus die foto’s leveren. Die er zijn veel, vaak hoef je alleen maar bronvermelding te geven, maar er zijn ook sites waar ook dat niet hoeft, zoals http://gratisography.com/. Je kunt in het eerste jaar bijna helemaal gratis bouwen aan je website, er is veel ‘gratis’ en je hoeft dus niet honderden euro’s te investeren. Dat doe ik zelf ook nog steeds, hoewel ik nu ook wel betaalde plugins koop.

    ik weet niet waarover je gaat bloggen, dus kan niet beoordelen welke pagina je voor Facebook moet hebben. Maar als je gewoon blogt, kun je voor een community kiezen.

    Succes met je zoektocht naar WordPress kennis… 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in