WPMU DEV lidmaatschap, de toolkit voor WordPress

0
13

Ik maak al een paar jaar met ontzettend veel plezier gebruik van het WPMU DEV lidmaatschap.

WPMU DEV is een online dienst die allerlei tools aanbiedt om je website te managen, te verbeteren en uit te breiden. Voor een vast bedrag per maand (49 euro) kun je beschikken over hun plugins, themes, academie (met cursussen) en support. En natuurlijk kun je gebruik maken van The Hub, een monitoringsysteem van waaruit je al je websites kunt updaten, laten backuppen, en nog veel meer.

Het is niet zomaar een dienst, het is een schatkamer voor gebruikers van WordPress. Wellicht is het iets aan de dure kant voor de beginnende website eigenaar. Maar als je meerdere websites beheert, of als je je website wilt verbeteren, is het een geweldige dienst.

740.000+ leden

Veel websitebouwers maken er al gebruik van. Maar ook steeds meer website-eigenaren worden lid. Ik werd lid toen de teller op 350.000 leden stond. Inmiddels zijn het er al meer dan 700.000. Dat zegt wel iets over de populariteit van dit van origine Australisch bedrijf met James Farmer als CEO. Leuke vent, die baas, hij geeft zelf bijvoorbeeld ook cursussen en schrijft hele enthousiaste  (rrrooouuuaaahhggg…) blogs.

Wat kun je verwachten met een WPMU DEV lidmaatschap? In deze review lees je er alles over. De pluspunten, maar ook de kritische geluiden. Want die zijn er ook.

Als je naar WPMU DEV gaat, zie je al meteen een overzicht van alle diensten die ze aanbieden. Waaronder ook het blog, dat je gewoon gratis kunt volgen. Met de laatste trends en ontwikkelingen over WordPress. Wie geïnteresseerd is in een lidmaatschap, kan het een maand lang gratis uitproberen.

Wat krijg je allemaal voor het WPMU DEV lidmaatschap? Ga er maar eens voor zitten, want het is nogal een lijst met tools die je krijgt.

The Hub

The Hub is (vind ik) met afstand het mooiste onderdeel van WPMU DEV. Dit is de plek waar je alle websites die je in beheer hebt, kunt managen. Voor websitebouwers is dit een prachtig middel om websites van klanten te beheren. Maar het kan ook voor persoonlijk gebruik, als je bijvoorbeeld zelf drie of vier websites hebt. Dan kun je het via de Hub goed monitoren en managen.

the-hub-WPMU-DEV

Hierboven zie je drie websites van mezelf, maar ik heb ook websites van klanten die onderhoud bij mij afnemen.

En wat betekenen al die symbooltjes?

Het stekkertje geeft aan of je plugins zijn geupdated. Groen geeft aan dat ze allemaal zijn geupdated, geel dat er plugins geupdated moet worden.

Een kwastje idem dito voor de themes van de website.

Het derde icoontje staat voor de beveiliging van de website; je ziet dat ie bij WPjournalist rood is, dus daar is nog werk aan de winkel.

Verder wordt bijgehouden of de site continu bereikbaar is, of de SEO in orde is en of er backups zijn gemaakt. Onlangs is er een nieuwe functie aan de Hub toegevoegd. Hiermee kun je elke klant (of jezelf…) op een zelf in te stellen datum een volledig rapport sturen met alle bijzonderheden over de site.

Echt om te watertanden is dit, hoor 🙂

Nog een voorbeeld:

Je kunt ook van elke website die je beheert, een melding naar je mailbox sturen als de site onbereikbaar is. Dat gebeurt in de praktijk best wel vaak, meestal overigens maar een paar minuutjes.

Laatst sprak ik iemand die er achter kwam dat een van zijn website niet meer bereikbaar was. Hij keek toevallig op die website en kwam er toen pas achter. En wist dus helemaal niet hoe lang de site al onbereikbaar was. Maar ja, je kunt ook niet continu al je websites in de gaten houden.

Met de Hub kan dat wel. Je krijgt netjes een melding wanneer de site DOWN is en waneer weer BACK ONLINE!

website-down-and-back-online-WPMU-DEV-1

En… je kunt een onbeperkt aantal websites via de Hub monitoren. Het is inclusief 10 GB opslagruimte, om je backups in de cloud op te kunnen slaan. Wil je meer ruimte, bijvoorbeeld 100 GB, dan kun je dat bijkopen.

Plugins

Het WPMU DEV lidmaatschap biedt meer dan 100 plugins die ze zelf hebben ontwikkeld. Ik gebruik ze lang niet allemaal, maar een paar plugins zitten in vrijwel elke website die ik bouw. In het afgelopen jaar hebben ze een aantal plugins flink verbeterd. De beste staan bovenin het overzicht van de plugins.

plugins-WPMU-DEV

  • Defender – Een beveiligingsplugin die kan wedijveren met de beste (betaalde) plugins op dit gebied. Deze plugin heeft ook de mogelijkheid tot Two factor Authentification.
  • Hustle – E-mail marketing plugin. Deze gebruik ik ook voor WPjournalist om lezers uit te nodigen voor de nieuwsbrief. Fijne plugin die continu wordt verbeterd en uitgebreid.
  • Hummingbird – Caching plugins helpen om je website sneller te maken. Hummingbird heeft ook veel mogelijkheden en kan de site soms tot 30% sneller maken.
  • Snapshot Pro – Backup plugin. In combinatie met The Hub kunnen er ook backups in de cloud worden gezet. WPMU DEV levert er gratis 10 Gigabyte aan opslagruimte bij.
  • WP Smush – Deze plugin om afbeeldingen te optimaliseren wordt ook gratis in de WordPress catalogus aangeboden. Als je lid bent krijg je de Pro-versie en die kan bijvoorbeeld ook de directories met plugins en themes en uploads in WordPress optimaliseren. Dat kan veel winst opleveren in snelheid, heb ik gemerkt!

Met de WPMU DEV Dashboard plugin kun je alle plugins downloaden en managen.

Het aanbod van de plugins vind ik persoonlijk een van de grootste pluspunten van WPMU DEV. Tussen die 100 plugins zitten er altijd wel een paar die je heel goed kunt gebruiken voor je website.

Support

Ze hebben ook een uitgebreide support afdeling die je helpt bij het oplossen van vragen en problemen. Deze service is 24 uur per dag bereikbaar. Want ze werken met medewerkers uit de hele wereld, met verschillende tijdzones. En dus werken ze op verschillende tijden.

De ondersteuning is divers. Je kunt een vraag stellen via een ticket, maar ook rechtstreeks via de live chat. Je krijgt dan een medewerker ‘aan de lijn’ die je helpt om je vraag of probleem op te lossen. Je kunt er terecht voor vragen over de plugins die je gebruikt van WPMU DEV, maar ze hebben ook veel kennis over WordPress zelf.

Zeker voor beginnende WordPress liefhebbers kan deze vraagbaak zeer nuttig zijn. Ik maak er zo nu en dan gebruik van. Want ik maak ook gebruik van andere bronnen, zoals de makers van de themes van ThemeForest waarmee ik websites bouw.

Er is de mogelijkheid om medewerkers van WPMU DEV toegang te geven tot het cms van WordPress. Zo kunnen ze het probleem beter signaleren of analyseren.

De support blijft in principe beperkt tot advies. Ze zullen geen actieve handelingen voor je doen, zoals het installeren van themes of plugins. Dat moet je zelf uitvoeren.

Ook is er een support forum waar je je vragen kunt stellen. Ze worden beantwoord door de medewerkers of andere gebruikers van het platform.

Academie

Nog een leuk extraatje: je kunt ook cursussen bij WPMU DEV volgen! Er zijn cursussen voor beginnende WordPress gebruikers, maar ook voor gevorderden.

De cursussen zijn leuk opgezet met hun eigen plugin Coursepress, met een quiz, video’s, discussieruimte. Je krijgt na afloop een certificaat en je krijgt in etappes toegang tot de lessen. Dit is dé nieuwe manier van leren.

academie-WPMU-DEV

WordPress video handleidingen

Je hebt ook gratis toegang tot meer dan 40 video handleidingen over WordPress. Daarin leer je hoe WordPress werkt en dat is vooral voor de beginners handig. Maar… je mag deze video’s ook aanbieden aan je klanten! Je kunt via een plugin de video’s in het cms van WordPress beschikbaar stellen.

Ik bied ze ook aan op WPjournalist via 40 video handleidingen over WordPress,want je mag het ook via een abonnement aanbieden aan je klanten. Zolang de video’s maar niet openbaar zijn, kun je het aan anderen aanbieden.

wordpress-videos

Blog en de Whip nieuwsbrief

Elke dag wordt er op het blog een nieuw artikel over WordPress gepubliceerd. Je kunt je ook op de nieuwsbrief abonneren en dan krijg je een overzicht van alle artikelen die de afgelopen week zijn verschenen.

Daarnaast is er nog een andere dagelijkse nieuwsbrief, de Whip Newsletter. Vind ik zdelf heel interessant. Hierin lees je veel nieuws over WordPress, de ontwikkelingen en vooral veel verwijzingen naar andere goede artikelen. Heel leerzaam!

Prijs WPMU DEV lidmaatschap

Voor een lidmaatschap op WPMU DEV betaal je 49 dollar per maand. Je kunt dan gebruik maken van alle diensten. Dus je maakt onbeperkt gebruik van de plugins, themes, support, academie en video handleidingen.

Het WPMU DEV lidmaatschap kun je ook een maand gratis uitproberen. Mocht je daarna opzeggen, mag je de plugins en themes die je hebt gedownload, gewoon blijven gebruiken. Maar let op: je krijgt dan geen updates meer van de plugins, en dat is eigenlijk wel nodig.

WP Checkup

Nog een online tooltje die je kunt gebruiken: via WP Checkup kun je scannen of je website voldoet aan de beveiliging, SEO en performance. Aan de hand van het rapport kun je je website vervolgens verbeteren. Deze scan is voor iedereen gratis, maar is voor een beperkt aantal websites per dag. Als je lid bent, heb je onbeperkt toegang tot WP Checkup.

wp-checkup-WPMU-DEV

Conclusie

Ik maak al een paar jaar gebruik van WPMU DEV lidmaatschap en heb er ontzettend veel plezier van. En het mooie is dat er binnen dit bedrijf veel innovatie is. Elke maand komen ze wel met een verbeterde plugin of iets nieuws, zoals dit jaar het uitgebreide rapport voor klanten.

En ik kijk nu al uit naar een nieuwe plugin die ze aankondigen. Deze zal het migratie van een website van de ene server naar de andere server een stuk vergemakkelijken.

LET WEL: Ik heb ook een aantal negatieve ervaringen gelezen in reviews over WPMU DEV. Lees maar eens de review op Quora. Niet iedereen is even tevreden over de dienstverlening van dit WordPress bedrijf. Ze vinden de support bijvoorbeeld niet kundig genoeg of vinden dat de plugins soms schade aanbrengen aan hun website.

Dat risico is er altijd. Ik kan alleen op mijn persoonlijke ervaringen afgaan en die zijn over het algemeen heel positief. En niet voor niets zijn er al meer dan 700.000 leden die gebruik maken van dit geweldige platform voor WordPress websites.

Als je toegang wil krijgen tot een enorme set met tools en plugins, is WPMU DEV lidmaatschap een fantastische keuze. Je kunt je website op een hoog niveau managen en ook verbeteren.

Hulp nodig? Heb je meerdere websites en overweeg je een lidmaatschap bij WPMU DEV? WPjournalist kan je daarbij helpen.  Stuur even een mailtje.

NB. Ik heb hieronder nog een rating gezet voor het WPMU DEV lidmaatschap. Maar ook jij kunt stemmen, want dat is mogelijk met dit fijne theme van Publisher. Heb jij er ervaring mee en wat vind je ervan? Ik hoor graag je mening!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in