Yoast SEO WordPress plugin is een plugin om je website te optimaliseren voor zoekmachines, zoals Google. Het is een hulpmiddel om de content op je website te verbeteren.

Deze plugin is al miljoenen keren gedownloaded en behoort tot de top10 van beste plugins. Het is een belangrijke plugin die je helpt om de teksten zo goed mogelijk te prepareren voor zoekmachines.

Zoekmachines bepalen op basis van een aantal criteria of een artikel goed is en hoe hoog je artikel in de zoekresultaten moet komen. Yoast SEO analyseert deze criteria op jou website en geeft je een aantal tips om je website te verbeteren.

Wat analyseert Yoast SEO WordPress plugin?

De betaalde  plugin hoef je niet beslist te kopen, die is vooral voor professioneel gebruik. De gratis versie heeft al meer dan genoeg functies. Wat checkt de Yoast SEO WordPress plugin?

  • Hoeveel karakters/woorden de kop heeft. De kop mag niet teveel woorden bevatten.
  • Hoe vaak sleutel zoekwoorden in de tekst zitten. Er mogen niet teveel of te weinig in zitten.
  • Of de afbeeldingen een alt-attribuut hebben, zo kan de zoekmachine erachter komen om wat voor foto het gaat.
  • Hoeveel woorden het artikel beslaat. Artikelen met veel woorden krijgen vaak meer waardering in zoekmachines.
  • Of er een meta omschrijving is beschreven.
  • Of er links naar andere pagina’s worden getoond.
seo yoast analyse bolletjes
Dit is een analyse van een artikel. Je ziet dat de plugin werkt met groene, oranje en rode balletjes om aan te geven of je goed scoort of niet. De rode balletjes moet je verbeteren…

De Yoast SEO plugin gaf altijd vrij technische verbeteringen aan, maar de laatste tijd schuift het steeds meer op naar leesbaarheid.

Een leesbaar en goed artikel wordt steeds belangrijker in Google. Het gaat niet meer om de technische ’trucjes’ om een artikel hoog te laten scoren.

leesbaarheid SEO yoast plugin

In de analyse zie je bijvoorbeeld dat de plugin kijkt naar hoelang de alinea’s zijn. En hoe lang zinnen zijn. Heb je teveel zinnen die langer dan twintig woorden zijn, dan krijg je een ‘waarschuwing’.

Naast analyse van elke individuele pagina monitort deze online tool voor website allerlei andere zaken op basis van de gehele website.

De plugin checkt of er een XML-sitemap is, hoe je met breadcrums (zoekspoor) kunt omgaan, kan je social media optimaliseren, en nog veel meer.

RECENSIES OVERZICHT
Hoe belangrijk voor je website?
Gebruikersvriendelijkheid
Betrouwbaarheid
Support
Wordt deze tool regelmatig geactualiseerd?
Vorig artikelThemeforest, marktplaats voor websites
Volgend artikelSucuri SiteCheck scant je website op malware
yoast-seo-wordpress-pluginDe Yoast SEO WordPress plugin is een must voor je website, het geeft zoveel informatie over de inhoud van je content, dat je er eigenlijk niet zonder kunt. Het enige minpuntje is dat de plugin vrij vaak wordt geupdated, maar je krijgt echt waar voor je geld. En een leuk detail, de plugin is door een Nederlander ontwikkeld, Joost de Valk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in