Zelf filmpje maken met Powtoon

0
2428

Een filmpje maken voor jou bedrijf lijkt een kostbare zaak. Maar… er is nu een tool waarmee zelf je binnen een uur een prachtig filmpje kunt maken. Echt. Hoe het heet? Powtoon.

Powtoon is een website waarmee je animated video’s kunt maken. Met de gratis versie kom je al een heel eind. Wil je meer mogelijkheden, dan kun je het premium abonnement nemen.

Er zijn veel mogelijkheden. Je kunt een filmpje maken voor je bedrijf, om een product aan te prijzen, een filmpje om allerlei statistieken te tonen, een trainingsfilmpje of een persoonlijke video. Er zijn zes categorieën: business, marketing&sales, persoonlijk, educatie, training en evenementen.

Zelf filmpje maken

Powtoon heeft zelf al een groot aantal standaard filmpjes gemaakt die je zelf kunt aanpassen. Andere teksten, afbeeldingen, lettertypes; het is allemaal mogelijk.

Het voordeel is dat je niet zelf een uitgebreid script hoeft te bedenken voor de film, maar dat is al gedaan. Je kiest gewoon het script dat het meest bij je past.

Daarnaast is er de mogelijkheid om je filmpje helemaal zelf te maken. Maar dit is wel een stuk arbeidsintensiever, want je moet alles zelf bedenken. Hieronder een screenshot voorbeeld hoe je het opzet.

filmpje powtoon

Links staan de shots, in het midden zie je het filmpje. Rechts staat een bibliotheek met allerlei poppetjes, symbolen, foto’s, buttons en nog veel meer om je filmpje te editen.

Er is best veel mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld bepalen hoe lang een tekst of beeld verschijnt, op welk moment, etc. Je kunt ook makkelijk de afbeelding naar een andere positie slepen.

Verder kun je een voice over toevoegen en ook is er keuze uit muziek. Kortom, voor de gemiddelde ‘knutselaar’ wordt het mogelijk om je eigen film te componeren.

Je kunt de video vervolgens naar YouTube uploaden in de gratis versie. In de betaalde versie kun je de video ook op je eigen computer opslaan.

Ik heb voor WPjournalist een introductie filmpje gemaakt. Heb er ongeveer een uurtje over gedaan.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in