Zoom integreren in je website, zo doe je dat

0
10

Met de komst van de Coronacrisis in 2020 neemt online leren een grote vlucht. Nu we aan huis gekluisterd zijn, proberen bedrijven en zzp’ers hun klanten met 1 op 1 coachgesprekken, webinars en grotere online bijeenkomsten te bedienen.

Er zijn veel technieken en kanalen waarmee je online cursussen kunt geven: Skype, Instagram live of Teams van Microsoft.

Een van de populairste software programma’s op het moment is Zoom. Het is videoconferentie software waarmee je online vergaderingen kunt houden, maar ook met een of meerdere mensen kunt vergaderen via internet.

Dat gebeurt in real-life, dus je kunt elkaar zien en horen. Daarnaast biedt Zoom de mogelijkheid om documenten op het scherm te delen, zodat je samen naar een presentatie kunt kijken.

Video Conferencing with Zoom

Zoom is ook heel geschikt om online cursussen mee te maken op je website. Het slimste is om zoom te integreren in je website, want dat is ook de plek waar je je cursussen promoot. De plugin video conferencing with Zoom maakt dit mogelijk.

Video Conferencing with Zoom

Hoe werkt het?

Het is een gebruiksvriendelijke plugin die uitgebreide functionaliteiten biedt om zoomvergaderingen, deelnemers maar ook rapporten van het dashboard van WordPress te beheren.

Je kunt zelf een speciale pagina maken met daarop een Zoom bijeenkomst. Gebruikers kunnen zo direct via deze pagina meedoen aan de Zoom-meeting met een klik op de knop. Er wordt ook een countdown teller getoond voor het starten van vergaderingen.

Het mooie ervan is, deze plugin is gratis.

Betaalde online lessen

Je kunt Zoom ook inzetten voor betaalde online cursussen. Na betaling krijgt een deelnemer toegang tot de live verbinding van Zoom. Dat kan met de betaalde plugins WooCommerce Booking en Zoom Integration for WooCommerce plugin.

WooCommerce is een populaire plugin in WordPress om betalingen mogelijk te maken. Veel webshops werken hier ook mee. Het vergt enige kennis om de koppeling in te stellen, maar het onderstaande filmpje geeft meer duidelijkheid.

Theme met Zoom integratie

Er zijn ook kant-en-klare websites te koop met Zoom integratie. Zo is het Education WordPress theme Masterstudy uitgerust met Zoom. Je hoeft niet de plugin te installeren, maar het theme zorgt voor naadloze integratie van Zoom.

Daarnaast beschik je over een complete website waarmee je online cursussen kunt organiseren. Dus naast live meetings met Zoom kun je complete cursussen maken, met meerdere lessen, betaald en onbetaald, quizzen en nog veel meer.

Conclusie

Er zijn best veel manieren om online meetings, vergaderingen of cursussen te geven. Maar Zoom heeft zich de laatste tijd wel erg snel ontwikkeld tot een populaire techniek. Het is toegankelijk, gebruikersvriendelijk én gratis.

Ik gebruik Zoom al regelmatig om met collega’s of klanten te overleggen. Maar Zoom biedt meer en je kunt er ook live streams mee maken via je website, die tegen betaling kunnen worden bekeken. Deze live streams kun je in Zoom ook opslaan en laten terugkomen in je online cursus.

Ik heb er al eerder een artikel over online leren geschreven, online leren neemt vlucht met deze vijf educatieve website themes.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in